Almanya'da kızı ve torunları ölen annenin feryadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (20:58)   Son Mesaj: 01-17-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    01-17-2011

    Almanya'da kızı ve torunları ölen annenin feryadı

    Almanya'da kızı ve torunları ölen annenin feryadı


    Almanya'nın Wuppertal kentinde, bir evde çıkan yangında ölen kadın ile 2 çocuğunun Kütahya'nın Gediz ilçesi Gümele beldesinde yaşayan yakınları büyük üzüntü yaşıyor.

    Yangında kızı Hatice Gür (26) ve torunları Elif (2) ile Esra Gür'ü (5) kaybeden İbrahim Avcı (49) ve eşi Hamide Avcı (43), olayı öğrenince sinir krizi geçirdi. Avcı çifti, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
    İbrahim Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının 7 yıl önce Almanya'ya yerleştiğini söyledi. Olayın nasıl meydana geldiği konusunda henüz bilgileri olmadığını belirten Avcı, ''Yanlarında olamamamız çok zor. Biz de ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Öğle saatlerinde Almanya'daki yakınlarımızdan gelen telefonla acı haberi aldık. Çok üzgünüz'' dedi.

    ''Allah kimseye evlat acısı vermesin'' diye feryat eden Hamide Avcı, kızının iki çocuğuyla yanarak öldüğünü, damadının ise onları kurtarmak isterken alevlerin arasında kaldığını öğrendiğini söyledi.

    Damadının hastanede komada olduğunu anlatan Avcı, ''İki yavrusuyla yanarak öldü yavrum. Evde aniden yangın çıkmış, kızım ve iki torunum yanarak feci şekilde ölmüş. Damadım da onları kurtaracağım derken yanmış, o da hastanede komadaymış. Bir haber alamadık. Hiçbir açıklama yapılmıyor. Söyleyecek bir şey bulamıyorum'' diye konuştu.

    Wuppertal kentinde, dün, 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangında, Hatice Gür, kızları Elif ve Esra Gür yanarak ölmüş, ağır yaralı kurtarılan Eyüp Gür (30) ise helikopterle Dortmund kentindeki bir hastaneye kaldırılmıştı. Olayın kundaklama olmadığı ve yangının çocuk odasında bulunan ranzada çıktığı açıklanmıştı.

    AA




    Almanya'da kızı ve torunları ölen annenin feryadı Yorumları