Katarakt ameliyatı yapan doktor görevden alındı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (19:56)   Son Mesaj: 01-17-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    01-17-2011

    Katarakt ameliyatı yapan doktor görevden alındı

    Katarakt ameliyatı yapan doktor görevden alındı


    İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Göz Kliniği’nde katarakt ameliyatı olan 8 hastanın kör olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu iddiaları Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

    Bakanlık, 45 dakikada 8 hastayı katarakt ameliyatı yaptığı ve sağlıklarını tehlikeye attığı iddia edilen doktoru görevden aldı.

    İddialarla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ"ın talimatıyla, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ayrıca, uzmanlardan oluşan bir kurulun söz konusu göz kliniği, burada yapılan ameliyatlar ve ameliyatlar sonrasındaki gelişmelere dair incelemeleri devam etmektedir. Bu inceleme ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar söz konusu ameliyatları yapan hekim görevinden uzaklaştırılmıştır. Konunun bütün ayrıntıları, bakanlığımızca titizlikle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.




    Katarakt ameliyatı yapan doktor görevden alındı Yorumları