CHP Ankara ve İzmir il başkanları atandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (17:36)   Son Mesaj: 01-17-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    01-17-2011

    CHP Ankara ve İzmir il başkanları atandı

    CHP Ankara ve İzmir il başkanları atandı


    CHP’de istifalarla boşalan Ankara ve İzmir İl Başkanlıklarına atama yapıldı. CHP Ankara İl Başkanlığı’na Tarık Şengül, İzmir İl Başkanlığı’na ise Tacettin Bayır getirildi.

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sürerken, istifalarla boşalan il başkanlıklarına atama yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Ankara İl Başkanlığı"ndan istifa eden Ali Yıldızlı"nın yerine Tarık Şengül, İzmir İl Başkanlığı"ndan istifa eden Rıfat Nalbantoğlu"nun yerine de Tacettin Bayır atandı.
    CHP Ankara İl Başkanlığı"na atanan Yardımcı Doçent Tarık Şengül, ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü"nde öğretim üyeliği görevini sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaşadığı "Akay Kavşağı" tartışmalarıyla da tanınan eski Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Şengül, 15 Ocak"ta Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti. Kendisini "Marksist" olarak tanımlayan Şengül, Birgün gazetesinde haftada bir gün köşe yazısı yazıyor.

    CHP İzmir İl Başkanlığı"na atanan Tacettin Bayır da CHP örgütünün yakından tanıdığı isimler arasında yer alıyor. Siyasi çalışmalarına 1983 yılında SODEP"te başlayan İşadamı Tacettin Bayır, CHP"nin baraj altında kaldığı 1999 Genel Seçimleri"nde CHP İzmir 1. Bölge"den milletvekili adayı idi. Bayır, Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanlığı"nı yürütüyordu.




    CHP Ankara ve İzmir il başkanları atandı Yorumları