Gördes Barajı'nın ilk etabı tamamlandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (17:21)   Son Mesaj: 01-17-2011 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    01-17-2011

    Gördes Barajı'nın ilk etabı tamamlandı

    Gördes Barajı'nın ilk etabı tamamlandı


    İzmir İl Koordinasyon toplantısı İzmir Vali Yardımcı Şahin Aslan başkanlığında yapıldı.

    İzmir"in içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Gördes Barajından yapılan isale hattının ilk etabının tamamlandığı, bu hafta şehre su verilebileceği açıklandı.
    İzmir"in yatırımları ve projelerinin görüşüldüğü il koordinasyon kurulunun 2011 yılı ilk toplantısın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Aslan, 2010 yılında toplam bedeli 10 milyar 182 milyon 944 bin lira olan bin 449 projenin gündemde bulunduğunu, bunların 815'inin bittiğini, 330'unun devam ettiğini, 102'sinin ihale aşamasında olduğunu, 204'üne ise henüz başlanmadığını kaydetti.

    Toplantıda projeleri hakkında sunum yapana Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, 2010 yılında 513 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını Menemen ve Aliağa etapları için projelerin tamamlandığını, Menderes-Manisa arasında yapımının devam ettiğini anlattı.

    İzmir-İstanbul otoyolunun ihale edildiğini ve Gebze'den inşaata başlandığını dile getiren Altun, kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü, bahar aylarında inşaata İzmir"den de başlanacağını açıkladı.

    Altun, 377 kilometrelik yolun 5,5 yıl içinde tamamlanacağını ve İzmir-İstanbul arasının 3,5 saate düşeceğini, Manisa-İzmir arasında yapımı planlanan Sabuncubeli Tünelleri'nin de bu yıl içinde ihale edileceğini bildirdi.

    Tarihi köprülerinde onarıldığını söyleyen Altun, ilçelerden gelen sorularında cevaplandırdı. Daha sonra sunum yapan DSİ 2. Bölge Müdürü Mustafa Altundal"da İzmir ve ilçelerindeki baraj yatırımları hakkında bilgi verdi.

    2010 yılında 36 proje öngörüldüğünü, 13 projenin bittiğini, 15'inin sürdüğünü, 6'sının ihale, 2'sinin proje aşamasında olduğunu ifade eden Altundal, ilin içme suyu ihtiyacı için büyük öneme taşıyan İzmir İçme Suyu 2. Merhale Projesi'nin ilk etabının tamamlandığını, Gördes Barajından gelen suyun bu hafta verilmeye başlanacağını ifade etti.

    Proje kapsamında, 120 milyon metreküplük kapasiteye sahip Gördes Barajından yıllık 59 milyon metreküp suyun İzmir"e ayrıldığını, 114 kilometrelik isale kanalının 35 kilometrelik bölümünün tamamlandığını dile getiren Altundal, "Sarıkız-Bornova arasındaki 79 kilometrelik ikinci etap için bu ay içinde ihale yapılacak.

    1 yıl içinde inşaata başlanacak. Ancak ilk etaptaki suyu İzmir"e verecek durumdayız. İZSU ile görüşmeler tamamlandı, bu hafta içinde bu suyu fiilen bağlamış olacağız." dedi.

    İZSU'nun, Manisa yakınlarındaki Sarıkız su kuyularından yaptığı bağlantıyla, suyun Emiralem üzerinden İzmir"e geleceği de ifade edildi.

    İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Taşçı ise MOBESE olarak bilinen şehrin güvenlik sistemi binasının tamamlandığını, sistemin Şubat ayında test denemelerine başlanacağını açıkladı.

    Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi kapsamında Güzelbahçe'de yapılacak kule hakkında bilgi veren Taşçı, "projenin durdurulmalı ve başka yere taşınması" itirazlarına karşılık bunun teknik olarak mümkün olmadığını dile getirdi.

    Daha sonra, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İller Bankası sunumu da yapıldı.




    Gördes Barajı'nın ilk etabı tamamlandı Yorumları