33 yaşında okul yaptıran en genç hayırsever   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (16:53)   Son Mesaj: 01-17-2011 (16:53)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    01-17-2011

    33 yaşında okul yaptıran en genç hayırsever

    33 yaşında okul yaptıran en genç hayırsever


    Antalya’da yaşayan 33 yaşındaki bir iş adamı, yaptıracağı 19 derslikli ilköğretim okulu ile şehrin en genç hayırseveri oldu.

    Hayırseverlerin katkılarıyla çok sayıda okul kazanan Antalya, en genç hayırseverin katkısıyla bir okul daha kazanıyor.
    Harun Aksoy"un, Antalya"ya kazandıracağı yeni okul için düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, "Hep söylüyorum, az veren candan çok veren maldan.

    Hayırseverimiz çok özel bir okul yaptırıyor. Kendisine teşekkür ediyor, hayrının devamını diliyorum. Evlatlarının da kendisi gibi Antalya"ya yararlı olmasını diliyorum." dedi.

    Vali Altıparmak, 8 aylık görev süresinde 18. okulun protokolünü amzaladığını belirterek, "Harun bey çok genç yaşta hayırsever oldu. Okulu kendi birikimiyle yapıyor.

    Bu çok önemli. Kendi emeğiyle, mühendis olarak kazandığıyla yapıyor. Örnek olsun." diye konuştu.

    Mühendislik firması sahibi olduğunu anlatan Harun Aksoy, bu nedenle özel bir okul projesi hazırladıklarını söyledi.

    Yaptıracağı okulun örnek bir eğitim kurumu olacağını dile getiren Aksoy, "Antalya"ya teknolojik anlamda, cephe anlamında, görsellik anlamında güzel bir proje olacak.

    Kepez ve Antalya için hayırlı olsun. Kepez"de ihtiyaç olduğunu öğrendim.

    Okulu buraya yapmaya karar verdik. Kepez göç alan bir ilçe. Mevcutta yetersiz olan bir okul var. Öğrencilere güzel bir gelecek kazandıracağız. Ben de o bölgenin çocuğuyum. O bölgede yetiştim, hala da orada oturuyorum. Buralar bu tür yatırımlara hasret." şeklinde konuştu.

    Antalya"nın en genç hayırseveri Harun Aksoy"un örnek gösterilen okulu iç ve dış mekan açısından klasik okullardan farklı olacak.

    Dış cephe modern tarzda giydirme olacak. Okulda merkezi klima sistemi, özel yer döşemeleri ve tavan uygulaması yer alacak.


    Harun Aksoy, 1978 yılında Antalya"da doğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Aksoy, çeşitli firmalarda şantiye şefi oalarak çalıştıktan sonra, 2005"de Öz Aksoylar adıyla kendi firmasını kurdu.

    Harun Aksoy, 14 derslikli ve 512 öğrencisi bulunan Kepez Emekevler İlköğretim Okulu bahçesine, 1 milyon liraya 19 derslikli yeni bir bina yaptıracak.




    33 yaşında okul yaptıran en genç hayırsever Yorumları