Yıldız: Galatasaraylı olmayı askıya aldım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (12:37)   Son Mesaj: 01-17-2011 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    01-17-2011

    Yıldız: Galatasaraylı olmayı askıya aldım

    Yıldız: Galatasaraylı olmayı askıya aldım


    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Ben Cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şuan Galatasaraylı olmayı askıya aldık” dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bünyan, Pınarbaşı, Sızır ve Çamardı Hidroelektrik Santrallerinin Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım A.Ş."ye devir töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, Galatasaray Stadının açılışında yaşanan protestolara ilişkin yöneltilen bir soruya, "Ben Cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım. Şuan ilişkilerimi gözden geçiriyorum. Adnan Polat"ın çalışmalarının da mutlaka sonuç vermesi kanaatindeyim. Bunu hak etmeyecek tek kişi Başbakandı. Bu açıdan böyle bir tavrı Galatasaray"a ve Galatasaraylılara yakıştıramadım. Çocuklarımla beraber konuştuk bundan sonraki haftalarda Galatasaraylı değiliz. Bu durum mutlaka düzeltilecektir. Şuan Galatasaraylı olmayı askıya aldık. Reyting kuruluşları gibi Galatasaray"da yaşanan gelişmeleri takip edeceğim" diye konuştu.
    -ÖZELLEŞTİRMELER KONUSUNDA GECİKMELER OLACAĞI KANAATİNDE DEĞİLİM-

    Bakan Yıldız bir gazetecinin "Dört termik santralin özelleştirmesinin seçim sonrasına bırakılacağı söyleniyor, doğru mu?" sorusunu "Programımızın seçim takvimiyle bir ilgisi yok. Önceden strateji belgesi olarak belirlediğimiz bir takvim var. Şuan da üretim şirketleriyle ilgili takvimi işleyeceğimiz 2011 yılı içindeyiz. Özelleştirmeler konusunda gecikmeler olacağı kanaatinde değilim" diye konuştu.

    -VENEZÜELLA İLE GELİŞTİRİLECEK PETROL BAŞLIKLI İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ-

    Yıldız, bir başka gazetecinin "Bugün Venezüella"ya gidiyorsunuz, ne gibi çalışmalarda bulunacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "Üç günlük bir Venezüella gezimiz var. Özellikle Türkiye"nin uluslararası piyasada artan petrol fiyatlarıyla ilgili tedbirlerinin ön plana alınması lazım. Venezüella en son bulduğu rezervlerle dünyada petrol rezervi olan üçüncü büyük ülke konumunda. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra orada da bir petrol sahamızın olmasını isteriz. Kuzey Irak merkezi hükümetle beraber bundan sonraki yapacağı çalışmalarımız içerisinde Türkiye olarak mutlaka bulunmak istiyoruz. Venezüella"da Venezüella Cumhuriyeti Başkanı Hugo Chavez ile görüşmemiz olacak. Başbakan ve Cumhurbaşkanının mesajlarını ileteceğiz. Venezüella ile geliştirilecek petrol başlıklı ilişkilere önem veriyoruz."

    Yıldız ayrıca, genelde üretim şirketlerine sahip olanların dağıtım hizmetleriyle alakalı taleplerinin devrinin törenlerinin yapıldığı belirterek, "Bugün de dağıtım hizmetlerine sahip olanlardan üretim şirketlerinin sahip olmak isteyenlerinin törenine tanık olacağız. Bu sektör açısından liberalleşen ve serbestleşen sektör açısından son derece önemli bir konsept" dedi.




    Yıldız: Galatasaraylı olmayı askıya aldım Yorumları