Arınç: Kıytırık koalisyonlarla yol alınmaz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2011 (01:37)   Son Mesaj: 01-17-2011 (01:37)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-17-2011

    Arınç: Kıytırık koalisyonlarla yol alınmaz

    Arınç: Kıytırık koalisyonlarla yol alınmaz


    Hafta sonunu Hatay'da geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum sonucu için 'Yüzde 42'nin kaygısı varsa yüzde 58'e de saygı duyun' dedi, siyasi istikrarın bozulmamasını istedi..

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin kurulan "kıytırık hükümetlerden dolayı yol alamadığını" söyledi.

    Bir takım temaslarda bulunmak üzere 2 gündür Hatay'da bulunan Arınç, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından organize edilen '2023 Stratejileri' konulu yemeğe katıldı. Arınç ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, programda HASİAD bünyesine katılan 8 üyeye plaket takdim etti.
    "BİZDEN SONRA DA GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET GELMELİ"

    Arınç, gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yıllar sonra gerçek bir demokrasiye gerçek ve güçlü bir hükümetle kavuştuğunu söyledi.

    AK Parti hükümetinin ardından da güçlü bir hükümetin gelmesi gerektiğini aktaran Arınç "Türkiye yıllar sonra gerçek bir demokrasiye, gerçek bir güçlü hükümete kavuştu. Bizden sonra da güçlü bir hükümet gelmeli. Koalisyonlar, Avrupa'da başarı gösteriyor. Ama ben size 20 tane koalisyondan bahsedeyim Türkiye'de size. 2 partili, 3 partili ,4 partili... Hatta dışarıdan destekli. Hatırlar mısınız 28 Şubat'tan sonra kurulan hükmetleri? Anasol-D, Anasol-M. Kuzular gibi meleyen hükümetler. Ne demek bu Anasol-D, Anasol-M? 3 tanesi hükümetin içinde, 2 tanesi de hükümetin dışında. Böyle kıytırık hükümetlerle Türkiye yol alamadı. Mesafe kat edemedi, sorunları çözemedi. Yıllardır kronik hale gelmiş, kimsenin dokunmadığı 'aman 3 günlük hükümetim var beni bu işlere bulaştırma' dediği zamanda biz cesur kararlar alıyoruz." şeklinde konuştu.

    "SİYASAL İSTİKRARIN BOZULMAMASI LAZIM"

    "Siyasal istikrarla ekonomik istikrarın siyam ikizleri gibi olduğunu" kaydeden Arınç şöyle devam etti:

    "Ekonomide güçlü dönemler siyaseten güçlü dönemlerdir. Siyasetin istikrarlı olması da ekonomide güçlü olmamıza ve istikrarlı olmamıza bağlıdır. İstikrarı kaybedeceğimiz anda bunları kaybedeceğimizden de korkarız. Onun için siyasi istikrarın bozulmaması lazım. Bu mutlaka AK Parti iktidarda kalsın anlamında değildir. Gelenler, gidenler istikrarı koruyacak. Şu veya bu partiyle, şu veya bu partiyle ama Türkiye'nin kalıcı hükümetlere ihtiyacı var. Düşüncelerini güçlü bir şekilde yerine getirebilecek. Halkın beklentilerini önceliklerini dikkate alacak ve siyaseti millet için yapacak." dedi.

    "YÜZDE 42'İN ENDİŞESİ VARSA YÜZDE 58'İN DE KARARINA SAYGI DUYUN"

    Arınç, referandum sonuçlarını da değerlendirerek, "Kim ne derse desin bugün daha ileri bir demokrasideyiz. Daha özgürlükçü bir toplum içerisindeyiz. Bu Türkiye'ye yakışıyor. Geçtiğimiz referandumda 'hayır' çıkması için bütün baskılara, telkinlere, korkutmalara rağmen yüzde 58'lik bir kesimin 'evet' oyu kullanmasını anlamlı buluyorum. Yüzde 42'lerin endişeleri ve korkuları varsa onları bilelim, anlayalım; ama siz de yüzde 58'lerin verdiği karara saygı duyun diyorum birilerine..." ifadelerini kullandı.

    "AB'Yİ KINAMAYIN, BİZ TALİP OLDUK"

    AB'den beklediğimiz tek şeyin hukuk ve demokrasi standardına ulaşmak olduğunu aktaran Arınç, "AB'den beklediğimiz tek şey hukuk ve demokrasi standardına ulaşmak. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin, İnsan Hakları Mahkemesi'nin hukuk bazındaki o standardın Türkiye'de kullanılabilir hale gelmesi. Buradan onları kınamaya da gerek yok. Talip olan biziz, biz gireceğiz diyoruz. Onlar da 'yönetmeliğim bu şartlarım bu eğer üyeliğimize katılmak istiyorsan bunları yapacaksın' diyor. O yüzden ilerleme raporları ve diğerlerinde Türkiye zaman zaman eleştiriliyorsa bir kısmı hissi olmakla beraber bir kısmı kriterlerle ilgilidir." dedi.

    Gecede; Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği'ne katılan işadamları Ali Alkan, Ali Mirioğlu, M. Kemal Arslanoğlu ve Erol Bilecik'e Bakan Ergin; Gökhan Alkan, Nasır Mirioğlu, Sezer Asfuroğlu ve Yahya Genç'e ise Arınç üyelik plaketlerini verdi.

    Son olarak Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yahya Kemal Nalçabasmaz ziyaret anısına Arınç ve Ergin'e teşekkür plaketi verdi.




    Arınç: Kıytırık koalisyonlarla yol alınmaz Yorumları