Topçu'dan Yargıtay'a salvo, iktidara destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (18:34)   Son Mesaj: 01-16-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    01-16-2011

    Topçu'dan Yargıtay'a salvo, iktidara destek

    Topçu'dan Yargıtay'a salvo, iktidara destek


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yargıtay tahliyelerini eleştirerek, “Kaosa ve teröre kapı mı aralanıyor?” sorusunu yöneltti. Topçu, ''Heykel, Merkel ve içki konusunda iktidarı destekliyorum'' dedi ve ekledi:

    Yalçın Topçu, partisinin Adana İl Başkanlığı tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Her Evden Bir Oy' toplantısına katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili izletilen sunum, salonda bulunanları duygulandırdı.
    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yargıtay tahliyelerini eleştirerek, "Yargıtay kararıyla bir kısım tahliyeler gerçekleşti. Tabi bu tahliyeler milletin vicdanını rahatsız etti. Çok ciddi suçlamalara muhatap olan kişilerden haber alınamıyor, adeta sırra kadem basmış gibiler. Düşünün, bir devlet 3 gün sonra başına geleceği hesap etmekten aciz. Göz göre göre olmayacak birileri salıveriliyorsa, daha önceki tecrübelerimiz bize diyor ki burada ya bir şantaj ya bir tehdit ya da başka bir hesap vardır. Acaba kaosa ve teröre kapı mı aralanıyor? Hükümet, bir an önce yargı konusundaki bu zafiyetlere el atmalıdır. Hemen yeni bir yasal düzenleme yaparak bu yanlışlıktan geri dönülmelidir. Millet ve devlet hayatı açısından kapsamlı bir yargı reformu ile hukukun üstünlüğüne dayanan bir yargı sistemi kurmak şarttır. Yargıdan siyaseti ve ideolojiyi hızla temizlemek gerekiyor."

    "İDAM GERİ GETİRİLSİN"

    Topçu, bundan sonra her gittikleri yerde idamın geri getirilmesi için çağrı yapacaklarını söyledi. Topçu, "3 yaşındaki çocuğu tasallut eden yaratığa, kaleşnikofla ev basıp koskoca bir aileyi yok eden caniye, milletin milyarlarca lirasını hortumlayan hırsıza idam cezası istemeyip de ne yapacağız? Buradan bir çağrıdan bulunuyorum. İdam konusunda hemen hiç zaman kaybetmeden, madem çok güveniyorsunuz kriterlerinize, hodri meydan, şu idamı millete götürelim, referanduma sunalım, bakalım millet idam gelsin mi diyecek, kalsın mı diyecek?' dedi.

    "HAZİNEDEN DAĞITILAN PAY ADALETSİZ"

    Hazineden partilere dağıtılan payın adaletsiz olduğunu savunan Topçu, "AK Parti 15 milyon oy almış, hazineden bu yıl aldığı para 190 milyon lira. şimdi, yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya kadar yiyin, tıksırıncaya kadar yiyin. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu mutlaka demokratikleştirilmelidir. Biz son seçimde bir milyon oy almış bir partiyiz. AKP ise on beş milyon oy almış bir parti. AKP hazine yardımı olarak 190 milyon lira, eski parayla 190 trilyon alacak. CHP 85, MHP ise 58 milyon lira alacak. Biz ise hazineden tek kuruş yardım almıyoruz. Adaletli bir paylaşım yapılsa bizim de aldığımız oy karşılığı hazineden almamız gereken para yaklaşık 14 milyon lira olmalıydı. Fakat tek kuruş alamıyoruz. Adının başında adalet olan bir partinin, 8 yıldır iktidarda olmasına rağmen bu adaletsizliği düzeltmemiş olmasınıa yuh demiyorum ama milletimizin vicdanına havale ediyorum."

    "POST MODERN BÖLÜCÜLÜK YAPTIRMAYACAĞIZ"

    Kimsenin post modern bölücülük yapmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Topçu, "Habur"da rajon kesildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden meydan okuyorlar, İmralı"dan tehdit mesajları geliyor, bizim iktidarımızda vatan toprağının her metrekaresine 75 milyonun her bir ferdine güvenlik, özgürlük ve refah gelecektir. Bu ülkede, bu çağda, yaşanmış bunca acıya rağmen kimse komünlerden, devrim mahkemelerinden, öz savunma gücünden, özerklikten, iki resmi dilden, KCK vergilerinden, ayrı bayraktan bahsedemeyecektir. Kimse Kürt kardeşimi istismar edemeyecektir. Kimse anadil arkasına sığınarak postmodern bölücülük yapamayacaktır. Anadil, bölücülük vesilesi yapılmayacak. Türkçe tutunduğumuz ortak halattır. Bu halatı kimseye kestirmeyiz." dedi.

    "BAŞÖRTÜSÜ HER YERDE SERBEST OLMALI"

    "Artık Anayasalı değil; Anayasal devlet olsun istiyoruz." diyen Topçu, ülkede artık fikir ve düşünce özgürlüğü, eşit eğitim hakkı, eşit çalışma hakkı, kılık kıyafet özgürlüğü gibi konuların gündeme dahi gelmemesi gerektiğini ifade etti. Topçu, "Elbette başörtüsüne her yerde özgürlük gelmeli, katsayı zulmü sona ermeli, YÖK gibi saçmalıklar yok edilmelidir." dedi.

    "UCUBE MUHALEFET YAPILIYOR"

    Son günlerin alkol, Merkel ve heykel konularına da değinen Topçu, şöyle devam etti: "Ana muhalefet, gençlerin alkolden uzak tutulmasıyla ilgili bir yasal düzenleme ve Kars"taki heykel tartışmasıyla ilgili suni ve anlamsız bir karşı duruş sergiliyor. Ancak bu kadar ucube bir muhalefet yapılabilir. Ben alkol konusunda yapılan düzenlemeleri yetersiz buluyorum. Gençlerimizi alkolden ve madde bağımlılığından korumalıyız. Bu iki konuda iktidarı destekliyorum."




    Topçu'dan Yargıtay'a salvo, iktidara destek Yorumları