Osmaniye'de bayıltan tören /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (16:57)   Son Mesaj: 01-16-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    01-16-2011

    Osmaniye'de bayıltan tören /

    Osmaniye'de bayıltan tören /


    Osmaniyede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 86. yıldönümünün kutlandığı törende bir kız öğrenci valinin yanında bayıldı.



    Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk'ün temsili olarak trenle Osmaniye'ye gelişi canlandırıldı. Atatürk'ün tablosunu taşıyan kız öğrenci ise valinin yanında bayılarak yere düştü.
    Dün akşam düzenlenen Fener Alayı ve Gençlik Şöleni ile başlayan kutlama törenleri bugün de Gar Meydanı'nda devam etti. Atatürk'ün gelişini simgeleyen Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafları ile donatılan trenin istasyona gelmesinin ardından trenden inen ve ellerinde Atatürk'ün fotoğrafını taşıyan izciler, Vali Celalettin Cerrah'a Türk Bayrağı'nı teslim ettiler.

    Atatürk'ün gelişinin canlandırılmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Cebelibereket İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Suat Usta, Osmaniyelilerin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği kahramanca mücadelenin Atatürk tarafından da takdirle karşılandığını ifade ederek, "Büyük Önder Atatürk, Osmaniye'ye gelişinde söylediği 'Osmaniye kasabası ve buranın halkını ziyaret edebilmekten çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbi ve samimi tezahürattan fevkalade mütehassisim. Bu güzel kalpli, mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım' sözleri, Osmaniye'ye verdiği değeri göstermektedir" dedi.

    Kutlama programları sırasında Atatürk'ün fotoğrafını taşıyan 2 kız öğrenciden biri ise Vali Cerrah'ın yanında bayılarak yere düştü. İlk olarak Vali Cerrah'ın müdahale ettiği kız öğrenciye, daha sonra tören alanında hazır bulunan 112 Acil ekibi müdahale etti.








    Osmaniye'de bayıltan tören / Yorumları