Asteğmeni döven astsubay tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (03:59)   Son Mesaj: 01-16-2011 (03:59)    Cevap: 0    Gösterim: 642  

    01-16-2011

    Asteğmeni döven astsubay tutuklandı

    Asteğmeni döven astsubay tutuklandı


    Önceki hafta Ağrı'nın Patnos ilçesindeki 34. Motorlu Piyade Tugayı'nda tabip asteğmen olarak görev yapan Eser Aynacı'yı dövdüğü iddia adilen Astsubay M.Y. tutuklandı.

    Metin Göktekin'in haberi

    11 Ocak Salı gecesi gerçekleşen olaydan sonra askerî savcılığın başlattığı soruşturma tamamlandı ve astsubay çıkarıldığı mahkeme tarafından cevaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Astsubay Sağlık Memuru M.Y., Tabip Asteğmen Aynacı'yı kafasını duvara vururarak darp etti.

    Yol kenarına bırakılan Aynacı'yı bulan polisler ambulansla askerî hastaneye götürdü. Ağrı Devlet Hastanesi'nde 2 gün süreyle tedavi gören asteğmen, daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Tabip Asteğmen Eser A.'nın, Astsubay M.Y. tarafından darp edilmesi, asteğmenin başından geçenleri annesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Evli ve 1 çocuk babası olan Eser A.'nın Edirne'de oturan annesi Servet A., Patnos Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği dilekçede oğlunun tehdit, şiddet gördüğünü ve dövüldüğünü öne sürdü. Sezer A. dilekçesinde şu iddialarda bulundu: "Oğlum askerlik yaptığı sürece devamlı olarak Teğmen İ.C. tarafından silahla tehdit ediliyordu. 11 Ocak'ta Astsubay M.Y. tarafından boynundan tutularak kafası duvara vurulmuş ve darp edilmiştir. Çocuğumun sağlığından endişeliyim. Oğlum darp edildikten sonra, Ağrı Asker Hastanesi'ne yakın bir yerde delilleri yok etmek amacıyla gece saat 02.00'de yol kenarına bırakılmış. Polisler tarafından yol kenarında bulunan oğlum, ambulansla Asker Hastanesi'ne götürülmüştür. Oğlumun can güvenliği yoktur."
    Soruşturmayı yürüten askeri savcılık, ifadesine başvurduğu Astsubay M.Y.'yi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme tarafından tutuklanan Astsubay M.Y. askeri cezaevine konuldu. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan anne Servet A.'nın savcılığa verdiği şikayet dilekçesinin birer nüshasını da Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlık'a, Sivil Savunma Başkanlığı'na ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği öğrenildi.

    ZAMAN




    Asteğmeni döven astsubay tutuklandı Yorumları