İçkiyi azalt diyen Erdoğan'a kefil oldu / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (17:34)   Son Mesaj: 01-15-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    01-15-2011

    İçkiyi azalt diyen Erdoğan'a kefil oldu / VİDEO

    İçkiyi azalt diyen Erdoğan'a kefil oldu / VİDEO


    İçki kullanımını düzenleyen yasayla bir kesim Erdoğan'ı "içki yasakçısı" ilan edip ayaklandı. Erdoğan 'tıksırıncaya kadar içiyorlar, karışan yok' cevabını verdi. Emre Aköz de, Erdoğan'a kefil olup kendinden örnek verdi.



    Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "içki yasakçısı" olmadığını söyledi, aralarında geçen diyalogu örnek verdi.

    Kanal 7"de İskele Sancak programına katılan Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, alkol kullanımının sınırlandıran yasayı eleştirenlere "tıksırıncaya kadar içiyorlar" diye teki gösteren Başbakan Erdoğan"a destek verdi.
    2009"daki Diyarbakır gezi dönüşünde de Başbakan Erdoğan"la içki tüketimi diyaloguna giren Emre Aköz, mevcut düzenlemenin içki yasağı olmadığını böyle bir şey olsa kendisinin rahatsız olacağını söyledi.

    Aköz, Başbakan Erdoğan"ın kendisinden içkiyi bırakmasını değil, azaltmasını istediğini bunun da Başbakan"ın "yasakçı" olmadığını ortaya koyduğunu belirtti. Aköz Erdoğan ile aralarında geçen diyalogu da aktardı.

    Aköz şunları kaydetti:

    YASAK ÖNCE BENİ RAHATSIZ EDER

    "İçki yasağı" deniyor. Türkiye"de içki yasağı falan yok. Çeşitli düzenlemeler var. İnanın bu düzenlemeler bazı Avrupa ülkelerinden, Amerika"dan falan çok daha geride. Oralarda çok daha sert düzenlemeler var. Yani buna içki yasağı lafını kullanıyorlar bence. Ben içki içen bir insanım. Seyircilerimiz de biliyor. Böyle bir yasak falan olsa önce beni rahatsız eder.

    "BIRAK" DESE BIRAKMAM

    Bir keresinde uçakta sohbet ederken Başbakan"a , "Bu ara yemeği biraz azalttım" dedim. Ne zaman beni görse, "Çok kilolusun, kilo ver" falan deyip duruyor. "İçkiyi de azalt, içkiyi de azalt, içkiyi de..." dedi. Normalde Müslüman dindar bir Başbakan"ın "içki içme, içki içme" demesi lazım. Onu bile demedi. "Azalt" diyor. Cevap da vermedim. "İçkiyi kes" dese bir esprisi olacak. "Olmaz kesmem" derim. "Hiç içme" dese "Hayır içeceğim" derim. "Azalt" deyince haklı adam. Az içmek lazım, öyle çok içmemek lazım. Kilo yapıyor. Karaciğer falan.

    MÜSLÜMAN OLARAK İÇMİYOR; İÇİLMESİNİ İSTEMİYOR

    Buradan şu çıkıyor. Yasakçı falan değil. Kendisi bir Müslüman olarak içki içmiyor. Bir Müslüman olarak insanların içmesini istemiyor. Bir Başbakan olarak sağlık açısından da insanların en azından çok içmesini istemiyor. Tıksırana kadar içerek de kendi tabanına mesaj yolluyor. Yeni yapılan bu düzenlemeye Kemal Kılıçdaroğlu da kısmen destek verdi.




    İçkiyi azalt diyen Erdoğan'a kefil oldu / VİDEO Yorumları