Hafta sonunda tüm yurtta hava durumu/HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-15-2011 (14:58)   Son Mesaj: 01-15-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    01-15-2011

    Hafta sonunda tüm yurtta hava durumu/HARİTALI

    Hafta sonunda tüm yurtta hava durumu/HARİTALI


    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olması beklenmezken yetkililer vatandaşları yağmura karşı uyarıyor. İşte ülke genelinde il il hava sıcaklıları;

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege aralıklı yağmurlu geçecek. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.
    Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

    Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinde Marmara'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

    Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    Bu arada Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu (12)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli (5)

    İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu; gece saatlerinde aralıklı yağmurlu (15)

    ADANA: Az bulutlu ve açık (16)

    ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (17)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (11)

    ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. İl genelinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-6)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (8)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Trakya ile gece saatlerinde batısı aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

    EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve kıyı kesimleri çok bulutlu; gece saatlerinde kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Aksaray çevreleri hafif karla karışık yağmurlu geçecek. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerine kadar Sinop ve İnebolu çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.




    Hafta sonunda tüm yurtta hava durumu/HARİTALI Yorumları