Valisi Atış: 18 şüpheli yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:54)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    01-15-2011

    Valisi Atış: 18 şüpheli yakalandı

    Valisi Atış: 18 şüpheli yakalandı


    Adana Valisi İlhan Atış, terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda Adana, İzmir ve Mersin'in Tarsus ilçesinde toplam 18 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

    Atış, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde örgüte yakın dernek ve yayın kuruluşlarına düzenledikleri operasyonun bir yıl önce başlayan bir operasyon olduğunu ifade etti.
    Uzun takip ve delillendirme sonucunda adli makamlarında denetiminde bir operasyon yapıldığını belirten Atış, ''Bu operasyon sonucu 16'sı Adana, biri İzmir biri de Tarsus'ta olmak üzere 18 şüpheli yakalandı. Yakalanan zanlılar adli makamlara intikal ettirilecekler. Umuyorum ki bu operasyon sonucu huzur ve güveni Adana'da daha fazla sağlamış olabilelim'' dedi.

    Atış, soruşturmanın devam ettiğini bu nedenle soruşturmayı etkileyiciyi ve yönlendirici herhangi bir şey söylemenin yanlış olacağını ifade ederek, ''Elimizde kuvvetli deliller var. Bu daha önce planlanmış takip edilmiş gerekli delilerle yapılmış bir operasyon'' diye konuştu.

    Atış, basın mensuplarının ''şüpheliler silahlı eyleme hazırlanırlarken mi yakalandılar?'' sorusuna ise ''Hayır öyle bir bilgi yok. Cumhuriyet savcılarımızın incelemelerinden sonra oraya çıkacak bir bilgi'' yanıtını verdi.




    Valisi Atış: 18 şüpheli yakalandı Yorumları