İhlas Kolejinde 3D eğitim çalışmaları sürüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:52)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:52)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    01-15-2011

    İhlas Kolejinde 3D eğitim çalışmaları sürüyor

    İhlas Kolejinde 3D eğitim çalışmaları sürüyor


    Eğitim alanında yapmış olduğu yenilikler ile Türkiye’de ilklerin okulu olan İhlas Koleji geçtiğimiz aylarda başlamış olduğu üç boyutlu eğitim (3D) çalışmalarında sona yaklaştı.

    - Londra Üniversitesi"nden Prof. Anne Bamford gelişmeleri yakından takip etmek için İstanbul"a geldi.

    Türkiye"den Tek Okul İhlas Koleji

    Dünyada 8 pilot ülkede yapılan 3D çalışmalarına Türkiye"den katılan tek okul olan İhlas Koleji"ndeki gelişmeleri yerinde görmek üzere Londra Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Anne Bamford İstanbul"a geldi.
    3D eğitim hakkında öğrenci,veli ve öğretmenlerin görüşlerini almak için ülkemizde bulunan Bamford, İhlas Koleji"nde yapılan 3D olarak hazırlanmış derslere katıldı.

    Öğretmen ve öğrencilere sorduğu sorularla onların 3D olarak izledikleri dersler hakkında düşüncelerini öğrenen Bamford, eğitim teknolojileri alanında en yeni projelerden biri olan 3D teknolojisinde önemli mesafeler alındığını kaydetti.

    Velilerin 3D Deneyimi

    Araştırmalarında önce İhlas Koleji öğretmenleri ile bir görüşme yapan Prof. Anne Bamford ardından İhlas Koleji velilerine 3D eğitim hakkında bilgiler vererek onların sorularını cevapladı.

    3D eğitim sonrası çocukların derslerdeki başarısını irdeleyen Prof. Bamford, velilerin bu konudaki düşüncelerini aldı. Görüşmenin ardından veliler, çocuklarının almış olduğu 3D dersine katıldılar.

    3D Fen Bilgisi Dersi

    Özel olarak hazırlanmış olan Fen Bilgisi Laboratuarında 3D olarak işlenen dersi öğrencilerle birlikte takip eden Prof Bamford, ders sonrası öğrencilere 3D ders hakkında sorular sorarak bol bol not aldı.

    Dersin içeriğinden gözlüklerin tasarımına kadar bir çok soruya cevap veren İhlas Koleji öğrencileri İngilizce verdikleri cevaplarla ve yorumlarla da Prof. Bamford"u oldukça şaşırttılar.

    İşledikleri konuları üç boyutlu olarak izleyen öğrenciler diğer dersler içinde 3D teknolojisinin yararlı olacağına inandıklarını söylediler.

    İhlas Koleji Bahçelievler ve Marmara Evleri kampüslerine yapmış olduğu ziyaretlerle 3D Eğitim hakkında araştırmalar hakkında bilgi toplayan Prof. Bamford gördüğü ilgiden dolayı teşekkür etti.

    İhlas Koleji"nde bulunan öğrencilerin çok şanslı çocuklar olduğunu vurgulayan Prof. Bamford, İhlas Koleji"nin sahip olduğu imkanları "inanılmaz" olarak nitelendirdi.

    Eğitim bilimlerinin gelişmekte olan yazılı ve görsel iletişim dallarında yapmış olduğu araştırmalarla uluslar arası bir üne sahip olan Prof. Anne Bamford 3D teknolojisinin eğitim alanındaki katkılarını 8 pilot ülkede inceliyor. Bu ülkelerde elde ettiği bilgiler doğrultusunda Ocak ayında Londra"da yapılacak olan London Beet Eğitim Fuarı"nda bir sunum gerçekleştirecek.




    İhlas Kolejinde 3D eğitim çalışmaları sürüyor Yorumları