AK Parti'ye transferi söz konusu Ülkücüler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:36)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    01-15-2011

    AK Parti'ye transferi söz konusu Ülkücüler

    AK Parti'ye transferi söz konusu Ülkücüler


    12 Eylül’deki Anayasa referandumunda AKP’nin Anayasa değişiklik paketini büyük ölçüde destekleyen ülkücüler genel seçimlerde AKP’den aday olmaya hazırlandığı öne sürüldü...

    Ertan Altan'ın haberi

    İhraç istemiyle disipline verilen Ramiz Ongun ile eski ülkücü Serdar Çelebi"nin AKP"ye geçeceği belirtiliyor.
    AK Parti genel seçimler öncesi ülkücü çevrelerden sürpriz isimleri saflarına katmaya hazırlanıyor. 12 Eylül referandumunda "Evet" oyu vereceğini açıkladığı için ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP"nin etkili isimlerinden Ramiz Ongun ve 1990"lı yıllarda Alparslan Türkeş"in Avrupa Türk Federasyonu"nun başına getirdiği Musa Serdar Çelebi"nin çok yakında AKP"ye katılarak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı belirtiliyor.

    Bahçeli"nin kaleleri düştü

    12 Eylül"deki Anayasa referandumunda AKP"nin Anayasa değişiklik paketini büyük ölçüde destekleyen ülkücüler genel seçimlerde AKP"den aday olmaya hazırlanıyor. MHP"den kopan eski ülkücüler MHP"nin referandumda "Hayır" kararına rağmen özellikle İç Anadolu bölgesinde MHP oylarının yönünü değiştirmiş, MHP"nin kalesi olan illerde anayasa paketine büyük ölçüde "Evet" oyları çıkmıştı.

    Ramiz Ongun ve Musa Serdar Çelebi AKP"ye katılmaları konusunda açıklama yapmazken MHP"yi yakından izleyen ülkücü kaynaklar Ongun ve Çelebi ile birlikte sürpriz bazı isimlerin de yakında AKP"ye katılacağını söyledi. Referandumda "Evet" oyu vereceğini açıklayarak MHP"den istifa eden özellikle İç Anadolu"da pek çok ilçe ve belde belediye başkanı da AKP"ye katılmaya hazırlanıyor. Bağımsız ülkücü kaynaklara göre, çok yakında Marmara Bölgesi"nde bazı il ve ilçe teşkilatları MHP"nin milletvekili adayı göstereceği ulusalcı isimlere tepki göstererek istifa edecek.

    Ulusalcı MHP"ye tepki


    Ülkücü kaynaklara göre, MHP"de yaşanan ayrışmanın temelinde Bahçeli ve ekibinin ulusalcı isimleri partiye alması ve genel seçimlerde milletvekili aday listelerinin büyük ölçüde ulusalcı isimlerden oluşturulacak olması yatıyor.

    Ülkücüler Erdoğan"dan 12 Eylül jesti bekliyor


    12 Eylül referandumunda "Evet" oyu veren ülkücüler, 1980 öncesi davalar nedeniyle halen cezaevinde bulunan ya da kaçak durumda olan ülkücüler için hükümetin düzenleme yapmasını istiyor. 12 Eylül"de sol örgüt mensuplarına açılan davalarda, her olay için tek müebbet ya da idam cezası verildiği için birçok kişinin afla tahliye olduğunu belirten ülkücüler, MHP davalarından yargılananlara her suç için ayrı ayrı müebbet ya da idam cezaları verildiğini, bu mahkûmiyetlerin halen devam ettiğini söyledi. 12 Eylül"de açılan davalar nedeniyle 6 kişinin cezaevinde yaklaşık 20 kişinin de halen kaçak durumda olduğu ifade ediliyor.

    Ongun gündeme getirdi

    Ülkücülerin durumunu, referandumdan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"la görüşen Ramiz Ongun gündeme getirmişti. Erdoğan"ın genel seçimler öncesi ülkücü seçmenleri memnun edecek adımlar atması bekleniyor.

    Taraf




    AK Parti'ye transferi söz konusu Ülkücüler Yorumları