Arınç, komşu ilişkilerini değerlendirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:36)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    01-15-2011

    Arınç, komşu ilişkilerini değerlendirdi

    Arınç, komşu ilişkilerini değerlendirdi


    Bülent Arınç, çeşitli ziyaret ve etkinliklere katılmak için geldiği Hatay'da, beraberindeki Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Komşularımızla son yıllardaki sıfır problem noktasına gelmek, yani dostluklarımızı artırmak, kapılarımızı açmak, eskiden karşıdan karşıya özlemle bakarken şimdi hasretle kucaklaşabilmek, Hatay başta olmak üzere bütün bölgemizde büyük bir sevince yol açtı'' dedi.
    Arınç, burada yaptığı konuşmada, yıllardır gelemediği Hatay'a büyük bir özlem içinde olduğunu belirterek, Hatay'ın son yıllarda yeniden keşfedildiğini söyledi.

    Türkiye'nin en gözde illerinden biri haline gelen Hatay'ın kendine has özelliklerinin çok ilgi çektiğini anlatan Arınç, ''Hatay, bir medeniyetler şehri, burada farklı kültürlerin yüzyıllardır huzur ve barış içerisinde yaşadığını hepimiz biliyoruz, dünya da yeniden bütün güzellikleriyle keşfetti. Tabii turizm alanında, ulaşım alanında çok büyük gelişmeler oldu. Ankara'dan, İstanbul'dan, İzmir'den, Türkiye'nin her yerinden Hatay'a uçakla ulaşmak mümkün. Hatay, ticarette ve sanayide çok iyi bir noktaya geldi. Üretimiyle, ihracatıyla milyon-milyar dolarlık büyük tesislere sahip'' diye konuştu.

    ''Özellikle komşularımızla son yıllardaki sıfır problem noktasına gelmek, yani dostluklarımızı artırmak, kapılarımızı açmak, eskiden karşıdan karşıya özlemle bakarken şimdi hasretle kucaklaşabilmek, Hatay başta olmak üzere bütün bölgemizde büyük bir sevince yol açtı'' diyen Bakan Arınç, ''Artık dostlar, akrabalar birbirlerini daha çok ziyaret edebiliyor, birbiriyle daha çok ticaret yapabiliyorlar. Hamdolsun ki, Hatay nüfusuyla, siyasetteki ağırlığıyla, ticaretteki, sanayideki başarılarıyla, turizmde attığı dev adımlarla Türkiye'nin yükselen bir değeri oldu. Bundan çok mutlu ve gururluyuz'' dedi.

    Arınç, TRT, Anadolu Ajansı ve RTÜK'ten sorumlu bakan olduğunu hatırlatarak, medyayla ilgili konularda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

    Hatay'da yerel medyanın çok güçlü olduğunu duyduğunu ifade eden Arınç, ''Onların sorunlarıyla ilgili geçmişten bu yana çok önemli çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

    Arınç ayrıca, programı kapsamında Manisalı bir müteşebbisin Antakya'ya kazandırdığı lüks otelin açılışını yapacağını, Medeniyetler Korosu'nun konserini dinleyip, yarın da ilçeleri ziyaret edeceğini bildirdi.

    Vali Lekesiz de Hatay'ın, farklı din, dil, ırk ve etnik kökenlerin bir arada huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunu belirtti.

    Konuşmanın ardından Vali Lekesiz, Arınç'a ney ile üzerinde farklı dinlerin simgeleri bulunan bir sandık hediye etti.

    Arınç daha sonra, Vali Lekesiz'den basına kapalı brifing aldı.




    Arınç, komşu ilişkilerini değerlendirdi Yorumları