Hizbullah üyeleri İran'a kaçmış olabilir!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:00)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    01-15-2011

    Hizbullah üyeleri İran'a kaçmış olabilir!

    Hizbullah üyeleri İran'a kaçmış olabilir!


    Tutukluluk sürelerini aşmaları gerekçesiyle serbest bırakılan, imza atmaya gitmeyen ve ortadan kaybolan Hizbulah sanıklarına yönelik istihbarat bilgilerine göre sanıkların İran'a kaçma olasılıkları çok yüksek.

    Tutuklu sürelerini aşmaları gerekçesiyle serbest bırakılan, ancak ortadan kaybolan Hizbulah sanıkları yurt genelinde aranıyor.

    118 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Hizbullah örgütünün askeri kanadı beyin takımının aranmasına devam ediliyor. Hizbullah davasında yargılananların CMK"nın 102"nci maddesi kapsamında serbest bırakılması ve ortadan kaybolmasının ardından, polis Türkiye genelinde örgüte yönelik operasyonları başlattı. Adana Gaziantep, Tarsus ve İzmir'de çeşitli adreslere baskın düzenleyen emniyet yetkilileri geniş kapsamlı aramalar yaparken, 15 kişiyi de gözaltına aldı.
    Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde illerde Terörle Mücadele Şubesi polislerince devam ettirilen operasyonların yanı sıra, örgüte yönelik istihbarat çalışmalarına da ağırlık verildi. Serbest kalan Hizbullahçıların, İran yada Lübnan'a kaçtıkları yönünde bilgiler bulunduğunu belirtilirken, ağırlıkla İran üzerin yoğunlaştığı kaydedildi. Hizbullahçıların bulunması için her iki ülke güvenlik kuvvetleriyle de irtibat sağlandığı bildirilirken, yurt içindeki operasyonların tamamlanmasının ardından yargılandıkları mahkemeler üzerinden İnterpol araması için Kırmızı Bülten talebinde de bulunulacağı ifade edildi.




    Hizbullah üyeleri İran'a kaçmış olabilir! Yorumları