Köpek korkusu canından etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (11:54)   Son Mesaj: 01-15-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 801  

    01-15-2011

    Köpek korkusu canından etti

    Köpek korkusu canından etti


    İzmir'de, arkadaşlarıyla dolaşırken köpekten korkarak aniden caddeye çıktığı iddia edilen ve seyir halindeki aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 18 yaşındaki Tugay Günbeyi, 17 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, 17 gündür komada kalan gencin ölümü üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, kazaya karıştığı belirtilen araç sürücülerinden biri tutuklandı.
    AA muhabirini aldığı bilgiye göre, Günbeyi, 7 Aralık 2010 tarihinde iki arkadaşıyla birlikte Bornova'da gezmeye çıktı. Bornova Anadolu Lisesi önünde, aniden caddeye atladığı iddia edilen Günbeyi'ne önce Halil Bayram'ın kullandığı 35 EHB 08 plakalı araç vurdu. Çarpmanın etkisiyle yolun karşı şeridine düşen Günbeyi'ne daha sonra bu yönden gelen Kadir Özyer idaresindeki 35 AJ 7590 otomobil çarptı.

    Yaralanma sonucu hayati tehlikesi bulunan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Tugay Günbeyi, buradaki yaşam mücadelesini yeni yıla bir hafta kala, 24 Aralık Cuma günü kaybetti.

    Bunun üzerine, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan araç sürücüleri hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

    Cumhuriyet Savcısı, sürücülerden Kadir Özbey'i serbest bırakırken, Halil Bayram'ı tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti. Bayram, 31 Aralık Cuma günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    -BİLİRKİŞİ RAPORU-

    Olayın gerçekleştiği güne ait kaza tespit tutanağı bulunmadığı için, 31 Aralık günü olay yerinde bilirkişi bir keşif yaptı. Trafik bilirkişisinin düzenlediği raporda, köpekten kaçarak aniden yola fırlayan Tugay Günbeyi'nin, geçmekte olan araç trafiğine dikkat etmeden kendi ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet verdiği belirtilerek, ölen genç asli kusurlu bulundu.

    Günbeyi'ne çarpan araç sürücüsünde tali kusur izafiyeti bulunduğu aktarılan raporda, kazaya karışan Kadir Özyer de, kurallara uygun seyrettiği ve Günbeyi'ne çarpmadığı için kusur tespit edilemediği kaydedildi.

    -''KÖPEKTEN KORKTU, CADDEYE KAÇTI''

    Halil Bayram kazaya ilişkin verdiği ifadede, seyir halindeyken yol kenarında bulunan üç kişiden birinin aniden yola çıktığı, frene basmasına rağmen aracın sağ ön kısmının bu kişiye çarptığını ve şahsın karşı şeride düştüğünü anlattı. Bu arada karşı şeritte seyreden bir aracın da gence çarptığını belirten Bayram, kazaya isteyerek sebep olmadığını söyledi.

    Kadir Özyer ise ifadesinde, Işıkkent'ten Bornova istikametinde seyir halindeyken, karşı şeritteki bir aracın çarpması sonucu bir gencin kendi bulunduğu şeride düştüğünü, frene basmasına rağmen duramadığını ve çarpmak zorunda kaldığını kaydetti.

    Kaza sonrası hayatını kaybeden gencin yanında bulunan arkadaşlarıysa ifadelerinde, Tugay Günbeyi'nin yanlarına yaklaşan köpekten korktuğu için caddeye doğru kaçtığını ve daha sonra da kazanın meydana geldiğini anlattılar.

    -''TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRMEK''TEN DAVA-

    Kaza nedeniyle vücudunda kırıklar meydana gelen, akciğer sönmesi, akciğer ezilmesi ve karaciğer yırtılması belirlenen Günbeyi, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayata ancak 17 gün tutunabildi.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Günbeyi'nin ölümü üzerine, kazanın ardından ifadeleri alındıktan sonra emniyet tarafından serbest bırakılan iki araç sürücüsünü tekrar dinledi.

    Savcılık, bilirkişi raporunda her ne kadar şüpheli Halil Bayram tali, Kadir Özyer kusursuz olarak belirtilmişse de, tanık ve şüpheli beyanları, ölü muayene tutanağını dikkate alarak her iki sanık hakkında ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

    İddianamede, olay yeri keşfiyle bilirkişi raporlarındaki kusur oranlarının değişebileceğine dikkat çekildi.

    Davanın görülmesine Şubat ayında başlanacak.




    Köpek korkusu canından etti Yorumları