MEB, kopyaya karşı çalışma yapıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (10:52)   Son Mesaj: 01-15-2011 (10:52)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    01-15-2011

    MEB, kopyaya karşı çalışma yapıyor

    MEB, kopyaya karşı çalışma yapıyor


    CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kopyaya karşı sınav güvenliğine yönelik yatırımlar için çalışma başlatıldığını açıkladı.

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan"ın, "ÖSYM sınavlarındaki hata" iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.
    ÖSYM"nin, gelişen teknolojinin de kullanıldığı kopya olaylarına karşı etkin tedbirleri kurumlarla birlikte aldığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı, teknolojik imkanların da kullanıldığı sınav güvenliğine yönelik yatırımlar için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

    Milli Eğitim Bakanı, ÖSYM"nin yeniden yapılanması ve yürüttüğü hizmetlerin gerektirdiği nitelikli insan gücünün teminini sağlayacak kanun tasarısının hazırlanarak ilgili kurumlara sevk edildiğini söyledi.

    -ÖSYM VE YÖK"E İSTANBUL VE İZMİR"DE BİNA VERİLECEK-

    ÖSYM"nin Ankara dışında ihtiyaç duyulan diğer illerde de teşkilatlanması amacıyla gereken yasal çerçevenin söz konusu kanun tasarısı içerisinde yer aldığını belirten Bakan Çubukçu, "Ayrıca, İstanbul ve İzmir"de bulunan binaların YÖK ve ÖSYM"nin kullanımına hazır hale getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği beyan edilmektedir" dedi.




    MEB, kopyaya karşı çalışma yapıyor Yorumları