Vural: AK Parti ve CHP'nin korkulu rüyasıyız   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (07:47)   Son Mesaj: 01-15-2011 (07:47)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    01-15-2011

    Vural: AK Parti ve CHP'nin korkulu rüyasıyız

    Vural: AK Parti ve CHP'nin korkulu rüyasıyız


    CHP'nin, seçim sonrasında MHP'yle koalisyon yapma ihtimalinin parti içindeki etkin isimler tarafından dillendirilmesine, MHP'den sert tepki geldi. Gürsel Tekin'in göz kırpmasına Oktay Vural adeta ateş püskürdü...

    Yusuf Çelebi'nin haberi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, "Türkiye'nin geleceğiyle, yaşadığı sorunlarla ilgili olarak eğer çözüm üretecekse herkesle koalisyon yapılabilir. MHP ile de olur. MHP Türkiye'nin bir partisi, parçası" sözleri ile hem kendi partisinden hem de MHP'den sert tepkilere neden oldu.
    CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, MHP ile koalisyon kurmanın doğru olmadığını belirterek, "Amacımız CHP'nin iktidar olmasıdır. 13 Haziran'daki sonuçlara göre MHP ile hükümet kurulabilir. Ama biz 12 Haziran'a bakmalıyız. CHP'nin MHP ile koalisyon yapabileceğine dair açıklama yapmak 12 Haziran'da tek başına iktidar hedefimize sekte vurur" diyerek öneriye karşı çıktı.

    MHP, CHP'NİN KORKULU RÜYASI

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Tekin'in koalisyon ile ilgili sözlerine, "Bizim hedefimiz; tek başına iktidar' yanıtını verdi. AK Parti ve CHP'nin bugün belli politikalarda birbirine yaklaştığını savunan Vural, 'Özellikle açılım politikaları ekseninde 2011 seçimlerinden sonra bir birlikteliğin yol haritası bugünlerden belirlenmektedir' dedi. MHP'nin bir koalisyon beklentisi ya da bir değerlendirmesinin olmadığını da söyleyen Vural, 'MHP, AKP ve CHP'nin korkulu rüyası haline gelmiştir' diye konuştu.

    'KOALİSYON ÖNERİSİ YENİ DEĞİL'

    CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat ise "Doğmamış çocuğa don biçilmez ata sözümüz var. Bunu hatırlatmak isterim. Karşımıza ne çıkacak. Partinin yetkili kurullarında görüşülür, karara bağlanır. Bireysel bir karar olarak çıkmaz" değerlendirmesini yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de ortak paydalarda anlaşılması durumunda her parti ile koalisyon yapılabileceğini belirtti. MHP ile koalisyon fikrinin yeni bir söylem olmadığına işaret eden CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Geçmişte de gerekirse MHP ile koalisyon yapılabileceği söylendi" dedi.

    Yeni Şafak




    Vural: AK Parti ve CHP'nin korkulu rüyasıyız Yorumları