Ertuğrul Özkök'ten Koru'ya veryansın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (01:14)   Son Mesaj: 01-15-2011 (01:14)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

    01-15-2011

    Ertuğrul Özkök'ten Koru'ya veryansın

    Ertuğrul Özkök'ten Koru'ya veryansın


    Hürriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yeni Şafak'ta bir süredir yazılarına son verilen Fehmi Koru'ya tepkisini dile getirirken Koru'nun Aydın Doğan'a yönelik bir sözünü hatırlattı.



    Ülke TV'de En Sıradışı programında Turgay Güler, Ahmet Kekeç ve Şamil Tayyar'ın sorularına cevap veren Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru'ya yönelik düşüncelerini de dile getirdi.
    Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru"nun bir lafına çok gücendiğini dile getirerek "Patron iyi yanındakiler kötü" bu doğru bir söz değil. Bunu defalarca yazdı. Bu patronla çalışanı karşı karşıya getiren bir ifade. Biz Aydın Beyle birlikte Fehmi Bey birlikte gezilere gittik. Çok da güzel bir gezi yaptık. Makedonya"ya da gidecektik. Bayram namazına beraber gittik. Hiçbir sorunlar gündeme gelmedi.

    Ahmet Kekeç, Fehmi Koru"nun yazılarına değinerek Aydın Bey"in yaşadığı sıkıntıların kaynağı Aydın Bey"in yakınındakilerdir sözünü hatırlatması üzerine Ertuğrul Özkök tepki gösterdi. Özkök, "Buna ben şiddetle itiraz ederim. O zaman Aydın Doğan"a verilen cezalar şimdi bizim yaptığımız gazeteler yüzünden ceza kesilmiş oluyor.. Senin adamların bu haberleri yaparsa bu cezalar da kesilir. Doğan Grubu Türkiye"nin en başarılı yönetilen medya grubu. dedi. Özkök, Doğan Grubu"nun halka açık olduğunu ve buna para yatıran sermayedarların aynı görüşü savunduğunu dile getirdi. Özkök ABD"ye gittiğinde Ohaio Öğretmenler Sendikası sandığını yöneten insanların kendileri için anlattıklarını dile getirdi.

    Hürriyet"in ilan geliri olarak, tiraj olarak ve etkisi olarak doruğunda olduğunu savunan Ertuğrul Özkök kötü yönetimden ne kastedildiğini sordu. Özkök, "Kastettiği bir tek şey var sen bu haberleri yaparsan hükümette sana cezayı keser" dedi. Özkök bunun yanlış olduğunu savunurken Ahmet Çalık olayını örnek gösterdi ve gelecek için endişesini dile getirdi.

    Özkök, bugüne kadar destek verdiği hiçbir partinin iktidara gelemediğini söylerken en büyük desteği Özal"ın son döneminde verdiğini ve Özal"ın seçimi kaybetmesini örnek gösterdi. Özkök, Şamil Tayyar"ın gazetenin parti destekleme tavrını hatırlatması üzerine "Her gazetenin bir partiyi destekleme hakkı bulunduğunu söyledi ve New York Times"ı örnek gösterdi: "New York Times her seçimde hangi partiyi destekleyeceğini ilan ediyor" dedi.

    Yandaş medya tanımına da tepki gösterdi ve her gazetenin bir görüşü savunma hakkı olduğunu söyledi. Özkök: Okuyucuyu bir gazete beğenmiyorsa almaz ondan daha büyük ceza yoktur. Ancak gazetenin yapmayacağı şeyler mutlaka olmalıdır dedi onları da şöyle sıraladı:



    Ertuğrul Özkök, daha sonra Oktay Ekşi'nin gazeteden ayrılması ve CHP'ye geçişiyle ilgili sorulara değildi. Oktay Ekşi'yi büyük değer verdiğini ve saygı duyduğu biri kişi olarak anlatan Özkök, Ekşi'nin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde iken CHP'ye geçişini ise bir türlü anlayamadğını söyledi. Özkök, ayrıca Fehmi Koru'ya yönelik yaptığı ilginç teklifi de dile getirdi. İşte Özkök'ün o açıklamaları:





    Ertuğrul Özkök'ten Koru'ya veryansın Yorumları