CHP'li vekil ücretsiz ulaşım eyleminde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:54)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    01-14-2011

    CHP'li vekil ücretsiz ulaşım eyleminde

    CHP'li vekil ücretsiz ulaşım eyleminde


    Başkent’te Halk Evi üyelerinin sürdürdüğü eyleme CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı da katıldı. Grubun arasına karışan Akıncı eylemciler ve CHP arasındaki dayanışmanın sonucu olarak eyleme destek verdiğini ifade etti.

    Grubun arasına karışan Akıncı, Ankara"da toplu taşımayı geliştirmek gerektiğini iddia ederek, eylemciler ve CHP arasındaki dayanışmanın sonucu olarak eyleme destek verdiğini ifade etti.
    Toplu taşımaya yapılan zammı bahane eden Halk Evi üyesi yaklaşık yirmi kişilik grup akşam saatlerinde Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki Ege Mahallesi durağında toplandı. Polis ekipleri eylem sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla bölgede güvenlik önlemleri aldı. Grup üyeleri durağa yanaşan boş otobüslere binmemek için direndi. Bazı otobüslerin duraktan boş kalktığı görüldü. Eyleme katılan CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, yaptığı açıklamada, başkentte metro kullanımının geliştirilmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi: "Eğer Ankara ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözmek istiyorsa hepimiz biliyoruz ki bunun bir tek yolu toplu taşımayı geliştirmekten geçecektir. Sadece otobüslerle değil metro yöntemiyle de Ankara"nın ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözmek gerekecektir."

    Halk Evi üyelerine hemşerilerim diye seslenen Akıncı, "Burada bulunmamın sebebi sevgili hemşerilerim ve Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki dayanışma duygusunu dile getirmektir. Bir vesileyle onların yaşadığı sorunları kamuoyuna göstermektir. Umut ediyorum ki buradaki taleplerimiz karşılık bulur." diye konuştu.

    Akıncı, "Kendilerince haklı gördükleri taleplerini buradan yöneticilere seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bunun için buradalar. Benim dileğim karşılık bulur." diyerek duraktan ayrıldı.

    Grup açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.




    CHP'li vekil ücretsiz ulaşım eyleminde Yorumları