Özkök attığı o manşetleri anlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (23:14)   Son Mesaj: 01-14-2011 (23:14)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

    01-14-2011

    Özkök attığı o manşetleri anlattı

    Özkök attığı o manşetleri anlattı


    Star Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Yazarı Şamil Tayyar, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Gazeteci Turgay Güler, Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü ağırlıyorlar.



    En Sıradışı"nda her hafta Star Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Yazarı Şamil Tayyar, Star Gazetesi Yazarı usta gazeteci Ahmet Kekeç ve Gazeteci Turgay Güler farklı ve sıra dışı bir programla ekrana geliyorlar.
    En Sıradışı"nın bugünkü konuğu Gazeteci Yazar Ertuğrul Özkök... Özkök"e candaş ve yandaş medya tartışmalarından, mahalle baskısına, içki yasağından çok konuşulan umre gezisine kadar birçok konuda sorulamayanları soruyorlar.

    Programda Ahmet Kekeç, kendisinden Ertuğrul Özkök'e karşı sert tavır göstereceği programda sert tartışmaların yaşanacağı şeklinde bir beklenti içine girildiğini dile getirerek "Ben şimdiye kadar çok sayıda yazımda Özkök'e yönelik yazılar yazdım. Ancak biz sadece düşünce bazında yüklendim" dedi.

    Ertuğrul Özkök, ise ben gazeteciliğe geç başladığımı bu nedenle gözlemlerimin bu işe küçük yaşta başlayanlardan daha fazla gözleme sahip olduğunu dile getirerek " Biz gazeteciler asalak yaşıyoruz. yazılarımızda insan unsuru yoksa biz bu işi yapamayız" dedi.

    Özkök, İzmirli olmasına rağmen İzmir'de dahi kendisini istemeyenlerin olduğunu dile getirerek "Ben rahmetli Turgut Özal'ı destekledim. Kendi kendime Özköşk adını koydum. Bugün Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarının yüzde 70'in onaylıyorum. Ama onaylamadıklarım da var" dedi.

    Turgay Güler, Özkök'ün Genel Yayın yönetmenliği döneminde gazetede atılan 'Malezya modeli, 411 el kaosa kalktı" gibi manşetleri hatırlattı.

    Ertuğrul Özkök, Hürriyet olarak hata yapmış olduklarını kabul ederken bazı başka gazetelerin hükümete yönelik attıkları çok farklı manşetler olduğunu insanların hatalarından ders çıkarması gerektiğini söyledi.

    Şamil Tayyar'ın askeri yönetimlerle ilgili Özkök'ün ne düşündüğü sorusuna Özkök, Ben hiçbir zaman 12 Eylül yönetimini savunmadım. Ancak 12 Eylül sabahında çok şükür hayatım kurtuldu dedim. Çünkü 12 Eylül öncesinde arkadaşımı kaybettim. Ölüm korkusu herkes için farklıdır. Ben 12 Eylül'e karşı çıktım. Ecevit 500 tane aydına mektup yazdı. Sadece 12 kişiden cevap geldi. Ben Ecevit ile birlikte Arayış dergisinde yazılar yazdım. Ecevit'in yazı yazması yasaklandı. Bazı yazarların yazıların dahi ben kalema aldım.

    Özkök, kötülük yapma kastıyla bir tane yazı yazmadığını belirterek "Bizim 28 Şubat sürecinde bizim derdimiz Erbakan değildi. Tansu Çiller'di. Çiller çıkardığı kanunlar yüzünden bütün hesaplarımız alt üst olmuş. Bize çok büyük kötülükler yapmıştı.







    Özkök attığı o manşetleri anlattı Yorumları