Türkiye kendi makinalı tüfeğini üretecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (21:56)   Son Mesaj: 01-14-2011 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    01-14-2011

    Türkiye kendi makinalı tüfeğini üretecek

    Türkiye kendi makinalı tüfeğini üretecek


    Milli modern makinalı tüfeğin tamamen milli imkanlar kullanılarak tasarlanıp üretilmesine ilişkin proje imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Gönül, Türkiye'de yıllarca ihmal edilen bir konuya dikkat çekti.

    Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Türkiye"nin öz kaynakları kullanılarak makinalı tüfek üretilecek.
    Tüfeği üretecek olan Makina Kimya Enstitüsü"ndeki törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilileri katıldı. Bakan Gönül, törende yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı"nda gösterilen kahramanlıklara değinerek, makinalı tüfek gibi unsurların milli olarak üretilmesinin önemli olduğunu belirtti. Gönül, "Stratejimize dayanmalıyız, ehliyetimize dayanmalıyız, kabiliyetimize dayanmalıyız. İşte bu kabiliyetimizi artıracak silahlardan bir tanesi de, ne parçasında, ne kendisinde, yurtdışına muhtaç olmayacağımız bir silah üretmemiz gerekir" diye konuştu.

    Bakan Gönül, böyle bir projenin hayata geçirilmesinde geç kalındığına işaret ederek, "Ama bu mühendislerimize fırsat verilmediğinden, kolaya gidildiğinden, lisansla yapıldığı için gecikmiştir. Mühendislerimize bir fırsat verilince neler yapıldığı ortaya konuluyor. Düşünün ki 2008'lerde ortaya çıkan bir teknolojiyi bugün Türkiye üniversiteleriyle birleşerek uygulayabiliyor. Ben bunu düşünenlerden başlayarak, uygulamaya koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra "Milli Modern Makinalı Tüfek Projesi" imzalandı.




    Türkiye kendi makinalı tüfeğini üretecek Yorumları