Almanya'da çifte vatandaşlık için yeni talep   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (20:54)   Son Mesaj: 01-14-2011 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    01-14-2011

    Almanya'da çifte vatandaşlık için yeni talep

    Almanya'da  çifte vatandaşlık için yeni talep


    Almanya'daki anamuhalefet partisi Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ülkede yaşayan göçmenlere yönelik çifte vatandaşlık konusunda getirilen sınırlamaların kaldırılmasını istedi.

    SPD Federal Meclis Grubu'nun Magdeburg kentinde düzenlediği toplantıda, çifte vatandaşlığı engelleme düşüncesinin tarihsel olarak eskidiği belirtildi.
    Toplantıda, Almanya'da doğan ve çifte vatandaşlık alan göçmenlerin 18-23 yaşları arasında, iki vatandaşlıktan birini seçmek zorunda bırakılmasına ilişkin ''opsiyon modeli''nin bu kişilere ve devlet dairelerine ek yük getirdiği ifade edildi.

    Almanya'da yaşayan göçmenlere daha fazla şans verilmesinin talep edildiği toplantıda, uzun zamandan bu yana Almanya'da yaşayan ve AB ülkesi vatandaşı olmayan yabancıların yerel seçimlere oy kullanmaları istendi.

    Toplantıda ayrıca, zorla evlendirilen ve Almanya'dan başka ülkeye götürülen kişilere Almanya'ya dönme hakkının verilmesi de istendi.




    Almanya'da çifte vatandaşlık için yeni talep Yorumları