Başkenti tedirgin eden toz bakın ne çıktı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (19:56)   Son Mesaj: 01-14-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    01-14-2011

    Başkenti tedirgin eden toz bakın ne çıktı?

    Başkenti tedirgin eden toz bakın ne çıktı?


    Sağlık Bakanlığı, Çayyolu'nda bir adrese teslim edilmek üzere gönderildiği bildirilen pakette yapılan analizler sonucunda, numunenin ''kil toprağı'' olarak ifade edilen kısmında, insan sağlığını tehdit eden nitelikte bir bulguya rastlanmadığını duyurdu.

    Bakanlık, boş çuval numunesinden alınan örneklerdeki tahliller sonucunda da gıda sanayisinde kullanılan bazı kimyasalların tespit edildiğini bildirdi.
    Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, medyada ''Başkentte esrarengiz toz paniğe neden oldu'' başlığıyla yer alan haberlerde bahsi geçen kargodan alınan numunenin sonucuna ilişkin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nin inceleme sonuçlarına yer verildi.

    12 Ocak 2011 tarihinde saat 14.30'da kargo yolu ile Ankara Çayyolu'ndaki bir adrese teslim edilmek üzere gönderildiği bildirilen paketin aynı gün polis memurları tarafından saat 16.30 dolayında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına getirildiğinin anlatıldığı açıklamada, burada söz konusu numune için ''Bilinmeyen Numune Güvenlik Prosedürü'' uygulanarak numunenin teslim alındığı ve gerekli ön incelemeyi takiben analizlere geçildiği belirtildi.

    Açıklamada, analiz sonuçlarından şu bulguların elde edildiği ifade edildi:

    ''Yapılan analizler neticesinde numunenin 'kil toprağı' olarak ifade kısmında insan sağlığını tehdit eden nitelikte bir bulguya rastlanmamıştır. Kil toprağıyla aynı pakette bulunan boş çuval numunesinden alınan örnekte yapılan tahliller sonucu gıda sanayisinde kullanılan bazı kimyasallar tespit edilmiştir.

    Tespit edilen kimyasallarda herhangi bir ölüm riski bulunmamakla birlikte bu tür güçlü kokulu maddelere maruz kalınması durumunda baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, bulantı, kusma gibi spesifik olmayan belirtiler görülebilir.''

    AA




    Başkenti tedirgin eden toz bakın ne çıktı? Yorumları