Diyanet, imamlardan türkü istedi mi?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (19:56)   Son Mesaj: 01-14-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 783  

    01-14-2011

    Diyanet, imamlardan türkü istedi mi?

    Diyanet, imamlardan türkü istedi mi?


    Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘İmamlık sınavında İbo’dan söyle dediler’ başlıklı haber üzerine açıklama yaptı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı"ndan yapılan yazılı açıklamada; "İmamlık sınavında İbo"dan söyle dediler", "İmamlık mülakatında türkü söylememi istediler" ve "İmamdan türkü istediler" başlıkları haberler üzerin açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

    Haberde vekil imamlık yapan Habil Bingöl isimli kişinin sözleşmeli imam olmak için 27 Aralık 2010 tarihinde Erzurum"da yapılan mülakatta dini sorulara cevap verdiği halde sadece istenilen türküyü söyleyememesi sebebiyle 80 puan beklediği sınavdan 51.6 puan alarak başarısız sayıldığı yönündeki ifadeler hatırlatıldı.

    Söz konusu sınavın, 2003 yılından beri müftü ve vaizlerin hizmet içi eğitime tabi tutulduğu Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi hocalarından oluşturulan bir komisyon tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

    "Başkanlığımızca komisyon tutanaklarının ön incelemesi ve komisyon üyelerinden alınan bilgilerin değerlendirilmesi sonucu; sınavın usulüne uygun olarak yapıldığı, Kur"an-ı Kerim (75 Puan) ve Fıkıh (25 puan) bilgilerinin ölçüldüğü, adı geçenin Kuran okuma ve ezberlerinin yetersiz (30-34 puan aralığı) olduğu görülmüş, iddia ve ithamların ise gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığı tespit edilmiştir. Mesleki bilginin ölçüldüğü bir mülakatta böyle anlamsız bir talebin tahayyül bile edilemeyeceğini kamuoyunun takdir edeceğine inanıyoruz."




    Diyanet, imamlardan türkü istedi mi? Yorumları