Başmüzakereci Bağış'tan Vip'te görüşme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (18:37)   Son Mesaj: 01-14-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    01-14-2011

    Başmüzakereci Bağış'tan Vip'te görüşme

    Başmüzakereci Bağış'tan Vip'te görüşme


    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Konseyi Seçkin Kişiler Grubu Başkanı Joschka Fischer ile Atatürk Havalimanında bir görüşme yaptı.

    AB üyesi ve aday ülkelerin ''AB Bakanları Toplantısı''na katılmak için AB Genel Sekreteri Volkan Bozkır ile gittiği Budapeşte'den özel uçakla İstanbul'a dönen Bağış, Atatürk Havalimanında sürpriz şekilde Fischer ile görüştü.
    İstanbul'da katıldığı toplantının ardından ülkesine dönmek üzere Atatürk Havalimanına gelen Avrupa Konseyi Seçkin Kişiler Grubu Başkanı Fischer ile Bağış'ın, VIP Salonunda basına kapalı olarak yapılan görüşmesi yaklaşık 15 dakika sürdü.

    Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Fischer görüşmede şu görüşleri dile getirdi:

    ''Ben Türkiye'ye sürekli geliyorum. Türkiye'de ciddi gelişmeler var. Türkiye, modern ve çağdaş bir ülke. Son günlerde Türkiye'nin AB üyeliği konusunda bazı olumsuz görüşler dile getiriliyor ama bunları dikkate almayın. Türkiye kesinlikle AB'ye üyelik sürecinden vazgeçmemelidir. Çünkü dünyada çok şey değişiyor, Avrupa değişiyor, liderler değişiyor. Değişmeyen tek şey, Avrupa'nın, jeostratejisi bu kadar önem taşıyan Türkiye'ye ihtiyacı... Türkiye'nin jeostratejisinin önemi giderek artıyor. Onun için AB üyelik sürecinden vazgeçmeden yolunuza devam edin.''




    Başmüzakereci Bağış'tan Vip'te görüşme Yorumları