MHP'li Vural'dan Yargıtay'a: Günaydın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (17:38)   Son Mesaj: 01-14-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    01-14-2011

    MHP'li Vural'dan Yargıtay'a: Günaydın

    MHP'li Vural'dan Yargıtay'a: Günaydın


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CMK'nın 102. maddesi çerçevesinde yapılan tahliyelerle ilgili, ''Adeta gözlerini kapattılar ve şimdi de yakalama kararı çıkarmışlar, günaydın'' dedi.

    Vural, düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarıda, ''Türk milleti önünde yemin edilmesinin'' ifadesinin çıkarıldığını belirtti.
    Vural, ''Bu, 'Türk Milleti' kavramına yapılan açık saldırıdır, yok saymadır'' dedi.

    CMK'nın 102. maddesi çerçevesinde yapılan tahliyelerin ''vicdanları yaraladığını'' ifade eden Vural, şimdi nerede olduklarının dahi bilinmediğini savundu. Vural, ''Böyle hükümet olur mu? Ey hükümet, ey İçişleri Bakanı neredesin sen? MHP'ye laf atacağına suçluları yakala'' diye konuştu. Vural, şunları söyledi:

    ''Yakalanmaları için mücadele eden güvenlik güçleri, serbest bırakıldıktan sonra bunların nerede olduğunu neden tespit etmedi? Bunları takip edeniniz yok mu? Ne yapacaklar, nereye gidecekler, hiç merak etmediniz mi? Böylelikle adeta gözlerini kapattılar ve şimdi de yakalama kararı çıkarmışlar, günaydın. Bu durum, İslam'ı terör ve şiddetle yan yana koyanların ekmeğine yağ sürdü. Bu tahliyeler aracılığıyla İslam ve şiddeti aynı kefeye koyan bir yaklaşımın propagandasının yapılmasına nasıl izin verirsin? Bu süreçten herkes rahatsızdır. Bu rahatsızlığı hükümetin de duymasını bekliyoruz. İçişleri Bakanı nerede, ne yapıyor? Araştırma şirketiyle mi uğraşıyor sadece? Biraz da Türkiye'nin düzeniyle ilgilensin. Terör örgütüyle müzakere edeceğine suçla mücadele et. Şu anda yakalama müzekkeresi çıkıyor. O zaman ben de İçişleri Bakanı'nı yan gelip yatan bir Bakan olarak sorguluyor ve istifaya davet ediyorum.''

    Başbakan Erdoğan'ın ''Başörtüsü sorununa ilişkin mahkeme kapısını adres gösterdiğini'' ifade eden Vural, ''Gelin bunu çözelim. İstismar etmeyin. Gel, bugün adımını at. İrade var. Bunu siyasi malzeme yapmaktan çıkartalım'' dedi.

    Bir milletvekilinin ''19 Mayıs, hep aynı şeyler'' dediğini belirten Vural, ''Bu iradeyi aynı şekilde terennüm etmekten niye rahatsız oluyorsunuz? Neredeyse (Kurban Bayramı'nda da aynı şeyler, Ramazan Bayramı'nda da aynı şeyler...) Milletin milli ve manevi değerlerini kutladığı bu günleri böyle yozlaştırarak anlamsızmış gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Atatürk'ün o iradesinin kararlılıkla vurgulanmasından niye rahatsız oluyorsunuz? Hep böyle anlamsızlaştırılıyor. İnsanın kanına dokunuyor. Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümünde Başbakan gidiyor, Söğüt'e her sene gidiyoruz da oraya gitmeyelim mi, kutlamayalım mı, anlamsız mıdır bu günler?'' diye konuştu.

    1960'larda ABD'de zencilere yapılan muamelenin Türkiye ile mukayese edildiğini ifade eden Vural, ''Böyle bir mukayese haksızdır. Türk milleti hayatının hiç bir noktasında ırkçı olmamıştır. Bu teşbihleri yaparken herkes dikkatli olmalıdır'' dedi.

    Vural, bazı firmaların kırmızı et üretiminden çekildiğini belirterek, ''Bu ülkede hayvancılık çökmüştür'' diye konuştu.

    ''Hükümetin hayvancılığı yasakladığını, yok ettiğini'' ileri süren Vural, Başbakan'ın, ''Türkiye'deki değil yurt dışındaki hayvan üreticilerini dostu'' olduğunu savundu.

    -SORULAR-

    Vural, ''CHP ile koalisyon yapar mısınız?'' sorusu üzerine, ''Bizim hedefimiz; tek başına iktidar'' dedi.

    AK Parti ve CHP'nin bugün belli politikalarda birbirine yaklaştığını savunan Vural, ''Özellikle açılım politikaları ekseninde 2011 seçimlerinden sonra bir birlikteliğin yol haritası bugünlerden belirlenmektedir'' diye konuştu.

    MHP'nin bir koalisyon beklentisi ya da bununla ilgili bir değerlendirmesinin olmadığını ifade eden Vural, ''MHP, AKP ve CHP'nin korkulu rüyası haline gelmiştir'' dedi.

    Vural, ''MHP'nin baraj altında olduğu söyleniyor. MHP'nin baraj altında kalması neden önemli?'' sorusuna ''MHP'nin yükselen trendini önlemeye yönelik hususlar. Anlamsız, sanal bir tartışma'' karşılığını verdi.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında Gensoru verip vermeyecekleri sorusu üzerine Vural, ''Maalesef Gensoru'da vicdan yerine parmaklar kalkıyor'' dedi.

    ''Başbakan'ın (ucube) açıklamalarından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sizce ne yapmalı?'' sorusu üzerine Vural, şunları kaydetti:

    ''Bence hiç bir şey yapamaz. Çünkü bir şey yapabilecek iradesi yok. Sayın Başbakan'a hayret ediyorum. 4 senedir o heykelin oradan kaldırılması için MHP il başkanlığının girişimleri olmuş 4 defa karar aldırmıştır. Peki 4 yıl önce bu heykeli diken hangi partiden belediye başkanıydı, AKP'den değil miydi? Bu başbakan 4 yıl önce Başbakan değil miydi?

    Sayın Günay herhalde 'doğrudan sayın Başbakan'a ileteceğim' dediğine göre iki kelimelik bir irade beyanı olacaktır. Tahminim odur. Bu hep böyle oldu. Akif Beki de hep 'Başbakan bunu dememiştir' dedi ama sonuçta Akif Beki gitti. Herhalde sayın Günay da iki satırlık bir dilekçeyi sayın Başbakan'a özel olarak iletecektir.''

    Vural, bir gazetecinin, ''Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın (Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin) sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Hiç kimseyi de Arınç'ın yerinde olmaya düşürmesin. Özür dilerim ama al birini vur ötekine. Kabinede görevli bir kadronun birbiri hakkında bu sözleri söylemesini nezaketsiz buluyorum'' karşılığını verdi.




    MHP'li Vural'dan Yargıtay'a: Günaydın Yorumları