Gül: Devlet adamları müteşebbislerin farkında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (16:36)   Son Mesaj: 01-14-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    01-14-2011

    Gül: Devlet adamları müteşebbislerin farkında

    Gül: Devlet adamları müteşebbislerin farkında


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devletin müteşebbislere çok büyük önem verdiğini söyledi.

    Gül, Balıkesir Sanayi Odası (BS) ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Devlet adamları. müteşebbislerin farkında.
    Gittiğim her yerde işadamlarına çok önem veriyorum. Üretmek. müteşebbis insanların işidir. Bir ülkenin zengin olması yer altı kaynaklarıyla değil, müteşebbis sayısıyla ilgilidir. Hep birlikte ülkeyi güçlü kılacağız." dedi.

    İşadamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Balıkesir"in önemli potansiyelleri bulunduğunu belirtti. Gıda üretiminin dünyada öne çıktığını anlatan Gül, Balıkesir"in bu alanda önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

    Hayvancılığın yanısıra maden zenginliğinde de Türkiye"nin önemli illeri arasında bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı, "Dünyada gıdanın ne kadar önemli olduğun herkes görüyor. Burada sadece Balıkesir"i doyuracak kadar değil, dünyaya da satacağımız kadar üretmeliyiz." şeklinde konuştu.

    Türkiye"nin mutlu olması için illerin mutlu olması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir önemli illerden biri olduğunu söyledi.

    Millî mücadele döneminde de önemli bir yeri bulunduğunu hatırlatarak, minberinde Atatürk"ün hutbe okuduğu tarihî caminin de burada olduğunu ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Gül, Balıkesir"de büyük ilgiyle karşılaştığını aktaran Gül, bunun halkın Cumhurbaşkanları'na olan sevgisinden kaynaklandığını dile getirdi.

    Törende 2009 yılı gelirleri üzerinden en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyenlerle en çok ihracat yapan firma temsilcilerine altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

    BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, yaptığı konuşmada Türkiye"nin, başlattığı girişimlerle küresel bürokrasiye damgasını vurduğunu ifade etti.

    Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kula ise canlı hayvan ve et ithalatının hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini savundu.

    Hükümetin süt ve besi hayvancılığına verdiği yedi yıl vadeli ve faizsiz kredilerin önemli bir destek olduğunu vurgulayan Kula, beyaz et sektörünün Rusya ve Suudi Arabistan"a ihracat yapamadığını kaydetti.

    Ahmet Kula tek devlet, tek millet, tek bayrak ve resmî dilin Türkçe olması kaydıyla demokratik açılımı sivil toplum kuruluşları olarak desteklediklerini sözlerine ekledi.




    Gül: Devlet adamları müteşebbislerin farkında Yorumları