4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (16:07)   Son Mesaj: 01-14-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 799  

    01-14-2011

    4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı

    4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı


    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çalıntı ve sahte çek düzenleyerek piyasayı dolandıran bir şebekeye yönelik soruşturma başlattı. Operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul'da, çek dolandırıcılığı şebekesine yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı.

    5 milyon TL tutarında vurgun yaptığı tespit edilen şebeke üyelerinin 300 ayrı suçtan sabıka kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.
    Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından harekete geçen ekipler, başta İstanbul olmak üzere Bursa, Urfa ve Ankara'da 36 ayrı adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 300 polisin görev aldığı operasyonlarda, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen İbrahim Ceylan, Alaattin Özdemir ile Yılmaz Baş'nda bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

    Bu kişilerin üzerlerinde ve ikamet ettikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda sahte çek, tahsilat makbuzları, senetler, 1 adet kuru sıkı tabanca, lap-top bilgisayar ve şüphelilerin hırsızlık amacıyla iş yerlerine girmek için kullandıkları araç gereçler ele geçirildi.

    Şüphelilerin hırsızlık amacıyla girdikleri işyerlerinden çaldıkları çek ve senetler ile piyasadan mal satın aldıkları ve bu çeklerin sahtesini basarak yeniden piyasaya sürdükleri tespit edildi. İlk tespitlere göre 5 milyon Türk Lirası tutarında dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebeke üyelerinin 300 ayrı suçtan sabıka kayıtlarının bulunduğu belirlendi.

    Emniyette işlemleri tamamlanan 19 şüpheli bugün Gaziosmanpaşa adliyesine sevk edilirken daha önce adliyeye sevk edilen diğer şüphelilerin tutuklandığı bildirildi.








    4 ilde dolandırıcılık operasyonu: 27 gözaltı Yorumları