Erdoğan'dan AB'ye rest ve sert uyarı / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (15:36)   Son Mesaj: 01-14-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    01-14-2011

    Erdoğan'dan AB'ye rest ve sert uyarı / VİDEO

    Erdoğan'dan AB'ye rest ve sert uyarı / VİDEO


    Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Lübnan'daki siyasi krizi için yapılan girişimleri anlattı. Merkel'e Kıbrıs konusunda sert tepki gösterdi. AB'ye de adeta rest çekti ve uyardı...



    Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

    Tunus, Cezayir, Mısır, Sudan ve Lübnan'da gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Lübnan Başbakanı kıymetli kardeşim Hariri Lübnan'daki son gelişmeler hakkında tarafımıza bilgi vermek, eş güdüm ve istişarelerde bulunmak üzere ülkemize bir çalışma ziyareti yaptı.
    Sabah saatlerinde kendisi ile ayrıntılı bir görüşmemiz oldu. Bildiğiniz gibi Türkiye olarak Lübnan'ın huzur, istikrar ve refah içinde kalkınmasına büyük önem atfediyoruz. Bu tavrımız hem halklarımız arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağlarında, hem de Lübnan'ın bölgesel barış ve istikrar taşıdığı hayati önemden kaynaklanıyor

    Hariri başbakanlığında kurulan ulusal uzlaşı hükümeti içindeki 11 bakanın istifa etti ve ortaya yeni bir bunalım çıktı.

    Yakın tarihte büyük acılar ve yıkımlar yaşamış olan Lübnan halkının yaraları henüz tam sarılmış değil. Hal böyle iken ülkenin yeniden siyasi istikrarsızlığa sürüklenmesine müsaade edilemez. Bölgemizdeki diğer ihtilaflarda da kritik gelişmelerin vuku bulduğu bir sırada Lübnan'da ortaya çıkacak bir istikrarsızlığın bölge üzerinde de olumsuz yansımaları olacaktır. Bu çerçevede Lübnan'daki hükümet bunalımının diyalog ve istişareyi ön plana çıkaran demokratik ve katılımcı yöntemlerle çözümlenmesi için tüm ilgili tarafların çabalarını artırması gerekir.

    Tarafların tam bir sorumluluk bilinci ile hareket etmesine ve Lübnan'ın ortak çıkarlarını her türlü mülahazadan üstün tutmalarına ihtiyaç vardır. Lübnan özel mahkemesi ile ilgili hususların Lübnan içinde ve dışında ayrışma ve çatışmaya yol açmayacak adil ve siyasi mülahazalardan uzak bir yaklaşımla ele alınması zorunludur.

    Bu konuda hiçbir tarafta hak ve hukukunun çiğnendiği yolunda mağduriyet hissi oluşturmayacak bir formül bulunmaya çalışılmalıdır.

    Bunun da yolu kamplaşma değil diyalogdur. Mahkeme ile ilgili zıtlaşmanın Lübnan'ın iç huzurunun sağlanması ve komşuları ile ilişkilerinin normallleşmesi yönünde kaydedilen gelişmeleri geri çevirmesine izin verilmemelidir.

    Bulunduğumuz noktada bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun önde gelen aktörlerinin Lübnan'daki hükümet bunalımının süratle giderilmesi için ortak çalışma ortaya koymaları gerekiyor. Türkiye olarak, önümüzdeki dönemde üzerimize düşeni yapmayı ve gerekli tüm girişimler içinde aktif biçimde yer almayı sürdüreceğiz. Lübnan'da tüm taraflarla diyalog kurabilen bir ülke olarak, biz, kardeşimiz Lübnan'ın huzur, istikrar ve emniyet ortamına kavuşmasını güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz.

    Lübnan'daki gelişmeler konusunda İran, Suriye ve Katar nezdinde bugün görüşmeler yapacağız ve bu sürecin barışla sonuçlandırılması konusunda Türkiye'nin gayretlerini devam ettireceğiz.

    İSLAM ADINA CANA KIYILMAZ

    Son zamandalar Ürdün'de bir genç kendini yaktı. Bu olaydan sonra ülkedeki olaylar devam etmektedir. Yine Mısır'ıda Kıbti kilisesine saldırı düzenlendi.

    Kimse İslamı gerekçe ile kendisi ve başkalarının canın kıyamaz. Bunu İslam adına yaptım diyemez.

    Biz sadece Hakkı memnun edeceğiz. Hakkın rızasını tahsis edeceğiz. Başka çabamız olamaz.

    MERKEL'İN SÖZLERİ

    Sayın Merkel'in açıklamaları, Türk tarafını rencide ettiği kadar, tarih bilgisinden yoksun ve bizzat Sayın Merkel'in önceki ifadeleriyle aleni şekilde çelişen açıklamalardır. Almanya Başbakanı, Kıbrıs meselesine ne kadar Fransız kaldığını bu son açıklamalarla göstermişti

    Bu tavır ve açıklamalar, uzak görüşlü, vizyon sahibi bir lider görüntüsü vermemektedir. Sayın Merkel'in tarih bilgisini gözden geçirmesini ve Ada'da uzlaşma için her türlü fedakarlığı gösteren Türk tarafından özür dilemesini beklediğimizi de burada ifade etmek istiyorum'

    Merkel'in Rum kesimine şirin görünme çabaları ne kadar manidar!

    KIBRIS SORUNU

    Kıbrıs'ta referanduma gidildi. Referandumda Türk tarafı kabul etti. Rumlar sözlerinde durmadı Avrupa Birliği'nden ödül aldı.

    Hala Avrupa Birliği Türkiye'den beklenti içinde...

    Kuzey Kıbrıs'tan bir gram alamazsınız. Vermeyiz. Bunu böyle bileceksiniz. Yani biz Avrupa Bilriği'ne Türkiye'yi alalım Kuzey Kıbrıs'tan şunları koparalım... Falan. Bunu yapamazsınız. Kusura bakmayın orada da asla yokuz...

    Yanlış oynuyorsunuz. Farklı kesimlerle bizi tes etmeye çalışıyorsunuz. Yanlış kesimlerle hareket ediyorsunuz. Türkiye bu teste gelmez.

    Ayrıntılar gelecek




    Erdoğan'dan AB'ye rest ve sert uyarı / VİDEO Yorumları