BDP'liler tutuklu başkanlarını ziyaret etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (15:37)   Son Mesaj: 01-14-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    01-14-2011

    BDP'liler tutuklu başkanlarını ziyaret etti

    BDP'liler tutuklu başkanlarını ziyaret etti


    BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Bitlis E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ve Hizan'ın Kolludere Belde Belediye Başkanı Lezgin Bingöl'ü ziyaret etti.

    Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yapan Geylani, halkın özgür iradesiyle seçilen belediye başkanlarını, BDP'nin seçilmiş yöneticilerini, kadın ve gençlik temsilcilerini ziyaret etmek için Bitlis'e geldiklerini bildirdi.
    Geylani, şöyle konuştu:

    ''Halkın özgür iradesiyle seçilen belediye başkanlarımızı, BDP'nin seçilmiş yöneticilerini ziyaret etmek için buradayız. Ama buna karşın domuz bağıyla insanları katleden, insanları öldüren diğer tutukluların tahliye edildiklerini görüyoruz. Bugün cezaevlerinde sadece barış ve demokrasi yanlısı oldukları ve bunu savundukları için uzun dönem yatanlar var. Bugün Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'i ve Hakkari'nin diğer yöneticilerini ziyaret etmek için buraya geldik.

    Öte yandan, dün Diyarbakır'da 'KCK' duruşması da başladı. Tabi ki trajikomik bir yargılama sürecini yine gözlemledik, gördük ve bolca da gaz yiyerek buraya geldik. Umarım burada gaz yerine büryan kebabı yeriz.''

    BDP Iğdır Milletvekilli Pervin Buldan ise, Türkiye'de yargının alt üst olduğu ve hukuk skandallarının yaşandığı bir süreçte bulunulduğunu savundu.

    Bütün cezaevlerinde bulunan siyasetçilerinin, bir an önce serbest bırakılmasını temenni ettiklerini kaydeden Buldan, şunları anlattı:

    ''Özellikle yargıda son yapılan değişikliklerle, 10 yılı aşkın tutukluluk süresiyle birlikte, tetikçiler, Hizbullahçılar ve katiller serbest bırakıldı. Bu süreçte, demokrasiden, insan haklarından, hukuktan bahseden belediye başkanları ve siyasetçiler yargılanıyor. Türkiye'de 91-95 konsepti sürecinde, faili meçhul cinayetlerden ve kayıplardan birebir sorumlu insanlar, bugün maalesef tek tek serbest bırakılıyor. Yani katiller serbest bırakılıyor. Bu haksızlığı ve hukuksuzluğu bir kez daha buradan kınıyor ve protesto ediyoruz.''

    Yapılan açıklamanın ardından Buldan ve Geylani, cezaevine girdi.




    BDP'liler tutuklu başkanlarını ziyaret etti Yorumları