Çukurca'da BDP'den iki dil atağı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (14:58)   Son Mesaj: 01-14-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    01-14-2011

    Çukurca'da BDP'den iki dil atağı

    Çukurca'da BDP'den iki dil atağı


    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Barış ve Demokratik Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı, "2 Dilli Yaşam Projesi" kapsamında hizmet binasına Kürtçe yazılı tabela astı.

    Öğle saatlerinde Emir Şaban Mahallesi'nde bulunan ilçe partisinin önünde düzenlenen tabela asma törenine yüzlerce kişi katıldı. Bayanlar ise süslenerek düğün törenlerinde giydikleri yöresel kıyafetleri açılışa katılarak renk kattılar. Burada demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardında, değişik sloganlar atıldı. Daha sonra
    Kürtçe bir açıklama yapan BDP İlçe Başkan Yardımcısı Sıphi Çetinkaya, Diyarbakır'da görülen (KCK) davasından yargılana siyasetçilerini tarih davası olduğunu belirtti. Çetinkaya,"Bu arkadaşlarımızın kesinlikle herhangi bir silahlı eylemi olmadığı gibi illegal bir durumları da yoktur. Bu dava siyasi olduğu kadar hukuksuz da görülmektedir. Bu dava onların şahsına değil bütün Kürtlerin gelenine açılmıştır. Kürt dilini zamanla geliştirmesi ve her tarafta kollanması önlemek için her türlü ırkçı, şövenist duygularla saldırmaktadır. Partimiz Kürt dilini savunmakta kesin karalı ve bütün ana dilin eğitiminde ve her tülü alanda kollanmasını sağlamak için çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

    Çukurca Belediye Başkan Vekili Diyar Kara ve İlçe Başkanı Sıddık Güzel'in yanı sıra törene katılanlar, Kürtçe parti tabelasının asılmasından sonra, Kürtçe'nin yaşamın tüm alanlarında kullanılmasına yönelik başlatılan kampanyaya imzaları ile destek vererek sessizce dağıldılar.




    Çukurca'da BDP'den iki dil atağı Yorumları