Bayülgen’in gafı meclis komisyonunda   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (12:54)   Son Mesaj: 01-14-2011 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    01-14-2011

    Bayülgen’in gafı meclis komisyonunda

    Bayülgen’in gafı meclis komisyonunda


    Okan Bayülgen'in Karabükspor'lu Emenike hakkında kullandığı sözlerine tepkiler büyüyor.

    Okan Bayülgen"in TV programında Karabüksporlu siyahi futbolcu Emenike"nin görüntülerinin üzerine söylediği "Bu da tekneyle gelen arkadaşlardan mı" sözlerine tepkiler büyüyor.
    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Okan Bayülgen"in, futbolcu Emmanuel Emenike"nin ""kaçak yollardan ülkeye giriş yapan yasadışı göçmen olduğunu"" ima eden sözleri hakkında işlem yapılıp yapılmadığını RTÜK"ten sordu.



    Okan Bayülgen ile ilgili her şey

    Üskül, RTÜK"e yazdığı yazıda, yayın ilkelerden birisinin ""insanların dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri nedenlerle hiç bir şekilde kınanmayacağı ve aşağılanmayacağı"" olduğunu belirtti. Karabükspor"un basın sözcüsü "Okan özür dilemeli" diyerek "İnsanlar haddini aşan ve maksadını aşan cümleler kullanmamalı. Bu tür hoş olmayan maksadını aşan cümleleri kuranları esefle kınıyoruz. Okan Bayülgen"den özür bekliyoruz" dedi.

    Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı"da Kanaltürk"deki 2. Sayfa programında Bayülgen"e tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Okan Bayülgen tüm insanlık suçlarını işlemiştir. 1 kez değil tam 4 kez ırkçılık yaptı. Almanya"da, Fransa"da İngiltere"de hele hele Amerika"da olsa şu dakika itibarıyla hapiste olurdu.

    Emenike için (bunlar tekneyle mi geldi) diyerek ırkçılığın en alasını yapmıştır. Ayrıca bunu ilk kez yapmıyor daha önce Kürt şarkıcı Rojin için de ağır ifadeler kullandı. O yüzden derhal yargılanmalı ve hapse atılmalıdır. Haa atılmıyorsa o zaman aklı başında hiçbir sanatçı bu ırkçı adamın programına çıkmamalıdır" dedi. Bayülgen"in ise Disco Kralı isimli programında özür dilemesi bekleniyor.




    Vatan




    Bayülgen’in gafı meclis komisyonunda Yorumları