Ucube heykele kardeş geliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (12:58)   Son Mesaj: 01-14-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    01-14-2011

    Ucube heykele kardeş geliyor

    Ucube heykele kardeş geliyor


    Başbakan Erdoğan'ın Kars'ta yapımına devam edilen İnsanlık Anıtı'nı ucubeye benzetmesinin ardından yıkım kararını istemesi Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı harekete geçirdi.

    Başbakan Erdoğan'ın heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Kars'ta yapımına devam ettiği İnsanlık Anıtı'nı ucubeye benzetmesinin ardından heykelin yıkım kararına gönlünün razı olmadığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, Kars ve Karşıyaka Belediyesi olarak görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

    Başkan Durak bu girişimleri ile Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a da moral verdiklerini söyleyerek, "Bu konu hakkında herhangi bir polemik içine girmem yada kurumlarla yarış halinde dalaşmam söz konusu değil. Ben sadece sanata ve sanatçıya, evrensel bakış açım doğrultusunda saygımı dile getirdim. Oradaki heykelin iyi da kötü olduğu şeklindeki kritiği değerlendirmem söz konusu değil.

    Karşıyaka'yı güzelleştirmek adına ilçemiz adına heykellerle ve anıtlarla ilgili yaptığımız çalışma kapsamında heykelin yıkılacağını duyduğumuzda onun Karşıyaka'da olmasını istedik" diye konuştu.
    "HEYKELİN KARDEŞİ YAPILABİLİR"

    Belediye olarak gerekli görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Başkan Durak, "Gerekli yazışmaları yaptık. Sanatçımızla da görüştük. Belediye Başkanımız ile görüşmelerimizin olumlu olduğunu düşünüyorum. Sanatçımızın da bize söylediği önemli mesajlar var. Sanatçımız 'Bunu burada bitirince belki Doğu'nun en ucundan Batı'nın en ucuna, heykelin bir kardeşini yapabiliriz" diye bana fikrini iletmişti" ifadesini kullandı.




    Ucube heykele kardeş geliyor Yorumları