Türkiye ile Yemen arasında akademik işbirliği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (12:51)   Son Mesaj: 01-14-2011 (12:51)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    01-14-2011

    Türkiye ile Yemen arasında akademik işbirliği

    Türkiye ile Yemen arasında akademik işbirliği


    Türkiye ile Yemen arasında, Yemenli öğrencilerin üniversite eğitimini Türkiye'de alabilmelerine yönelik anlaşma imzalandı.

    Uluslararası Üniversiteler Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yemen'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nun, Yemen üniversitelerinin rektörlerinden Prof. Hamid Alawadhi, San'a Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulaziz M. Al-Shoubabi, IBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Mohammed Alshami ve Saba Üniversitesi yetkilileriyle yaptığı toplantılarda, Yemen ile Türkiye arasında akademik iş birliği olması yönünde anlaşmaya varıldı.
    Mutabakat çerçevesinde, birçok Ortadoğu ülkesi gibi Yemen de eğitim konusunda Türkiye ile iş birliği yapacak. Yemen üniversitelerinin dünyaya açılımında ve öğrencilerinin mezuniyet öncesi veya sonrasında eğitim görmeleri konusunda Türkiye destek verecek.

    Yemen'in en büyük üniversitesi San'a Üniversitesinin yanı sıra IBB Üniversitesi ve Saba Üniversitesinin, Uluslararası Üniversiteler Konseyinin üyeliğine kabul edildiğinin de bildirildiği açıklamada, Konseye üye ülke sayısının Yemen'in de katılımıyla 25'e çıktığı ifade edildi.

    Konseyin amacının ise ''Türkiye'nin, öncelikle Türkiye'yle aynı tarihi, aynı kültürü ve aynı kaderi paylaştığı coğrafya başta olmak üzere, tüm dünyada akademik merkez haline gelmesi'' olduğu belirtildi.




    Türkiye ile Yemen arasında akademik işbirliği Yorumları