Adıyaman'da patlama paniği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (12:06)   Son Mesaj: 01-14-2011 (12:06)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    01-14-2011

    Adıyaman'da patlama paniği

    Adıyaman'da patlama paniği


    Adıyaman'da bir seyehat acentasında gece geç saatlerde meydana gelen patlama korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Patlama sonrası işyeri harebeye dönerken, fuel oil ve doğalgaz boru hattının bulunduğu zemin katta yangın çıktı.

    Edinilen bilgiye göre patlama, saat: 22:30 sularında meydana geldi. Adıyaman Turizm Seyehat Acentası'nda meydana gelen patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Acentanın zemin katında meydana gelen patlamanın fuel oil ya da doğalgaz boru hattından kaynaklandığı düşünülüyor.
    Patlamayla birlikte işyeri harebeye döndü. Camları kırılan, duvarları yıkılan ve tavanları çöken işyerinde patlamanın ardından yangın çıktı. Dumanlar kısa sürede mahalleyi sardı. Bu sırada doğalgaz boru hattı da devre dışı bırakıldı. Kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle itfaiye erleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Yangın söndürme çalışmalarının ardından işyerinin elektrik aksamı kapatıldı. Çevredekilere panik yaşatan yangın güçlükle de olsa söndürülürken, patlama sırasında işyerinin açık olduğu ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu öğrenildi.

    Patlama sırasında acente içinde bulunan işletmeci Osman Öztekin, olayı şöyle anlattı:"Patlama anında içerideydim. Gaz sıkışması oldu. Patlama sonucunda dükkan yerle bir oldu. Yaralının olmaması bizi sevindirdi. Patlamadan sonra bodrum katının duvarı yıkıldı. Bodrum katında yangın çıktı. Polis ekipleri güvenlik çemberini kurdu ve bizi dışarıya çıkardı. Daha sonra yolu trafiğe kapadı ve bazı incelemelerde bulundu."

    İşyeri sahibi Murtaza Yakaryılmaz ise:"Zemin kattan gelen bir basınçla patlama olmuş. Dükkan hasar gördü. Yetkili arkadaşlar ilk etapta fuel oil patlaması olduğunu söyledi ama içeriside doğal gaz boruları da var. Çünkü, fuel oil kazanı 15 yıldır çalışmıyordu" dedi.

    Olayın görgü tanığı Ferhat Vural da:"İnanılmaz bir patlama yaşadık. Olay yerine geldiğimde dumanlar yükselmişti. Alevler yükseldi. Polisler ve itfaiye ekipleri müdahale etti" diye konuştu.




    Adıyaman'da patlama paniği Yorumları