Kadınlardan kadın konferansına tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (10:54)   Son Mesaj: 01-14-2011 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    01-14-2011

    Kadınlardan kadın konferansına tepki

    Kadınlardan kadın konferansına tepki


    Sosyalist Feminist Kolektifi üyesi yaklaşık 20 kadın, TÜSİAD'ın düzenlediği "Çalışma Hayatında Kadın" konulu konferansın başlamasına kısa süre kala Çırağan Sarayı önünde eylem yaptı. toplandı.

    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen "Çalışma Hayatında Kadın" konulu konferans, saray önünde toplanan bir grup kadının sessiz protestosuyla başladı.

    Ellerinde "Kreşleri kapatarak mı kadın istihdamı", "Çalışmak istiyoruz ama düşük ücretle değil", "Erkekler ev işi yapmadıkça hangi kadın istihdamı" yazılı pankartlar bulunan kadınlar, sessiz eylem yaparak tepkilerini farklı şekilde dile getirdi. Grup üyesi Nacide Berber, "Biz, içeride yapılacak olan toplantıyı samimi bulmuyoruz. Çünkü kadınlar düşük ücretle çalıştırılıyor ve sosyal güvenceleri yok. Hangi kadın istihdamından bahsediyorlar ve biz bu amaçla buradayız" dedi.




    Kadınlardan kadın konferansına tepki Yorumları