MHP'den Erdoğan'a 'ucube' desteği geldi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (10:37)   Son Mesaj: 01-14-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    01-14-2011

    MHP'den Erdoğan'a 'ucube' desteği geldi

    MHP'den Erdoğan'a 'ucube' desteği geldi


    MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş'tan, Başbakan Erdoğan'ın 'ucube heykel, yıkılmalı' sözlerine destek geldi. 5 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Aktaş, "Başbakan'ı destekliyoruz anıt yıkılmalıdır" dedi.

    MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, Başbakan Erdoğan'a destek vererek heykelin yıkılması gerektiğini vurguladı. Aktaş, İnsanlık Anıtı'nın bir an önce yakılması gerektiğini söyledi.
    Aktaş; "Bildiğiniz gibi 8 Ocak 2011 tarihinde Sayın Başbakan Cumhuriyet Meydanı'nda 'burada bir ucube anıt var ve bu yıkılmalıdır' dedi. Ben öncelikle tabi ki bunu 19.09.2006 tarihinde Kars Valiliği aracılığıyla Anıtlar Yüksek Kurulu'na o bölgeyi sit alanı olarak tescil ettirdim. Ve orada bir yapılaşmanın olamayacağını söyledik. Dolayısıyla 2863'e göre yani sit alanı bölgesinde hiçbir şekilde yapılaşma olamayacağı karar verdi netice itibari ile 19.09.2006'da başlayan hukuk mücadelemiz 10.09.2008 yılında kesinlikle yıkılmalıdır diye hem Diyarbakır Anıtlar Yüksek Kurulu'nun hem Erzurum Anıtlar Yüksek Kurulu'nun ortak kararı vardır" dedi.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN'I DESTEKLİYORUZ

    MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, Hükümetin Kültür Bakanlarının bu güne kadar desteklediği anıtı Başbakan Erdoğan'ın 'yıkılacak' sözlerini desteklediğini belirtti.

    Aktaş; "O tarihten bu tarihe kadar Sayın Başbakan'ın ve hükümetinin Kültür Bakanlarının destek vermesi neticesinde bu noktaya kadar geldi. Şimdi Cumhuriyet Meydanı'nda Sayın Başbakan 'ucube dedi, yıkılmalı dedi'. Biz de bu konuyu Sayın Başbakan'ın bu söylemini destekliyoruz. Tabi ki yıkılmalıdır. Geç kalmış bir karardır. Çünkü orası sit alanıdır orası yapılaşma olamayacağı bir yerdir. Sayın Mehmet Aksoy heykeltıraş'ın söylemi ile biz oranın 1579 tarihinde Timur Paşa tabiyesi ve kulesi olarak anılmaktadır. Bunu tescil ettirdik. Dolayısıyla Sayın Aksoy bunu söylüyor. Diyor ki, 1946 yılında yapılmış, kesinlikle doğru değil. Ya Sayın Aksoy yanlış bilgi veriyor. Yada kamuoyunu yanıltıyor. 1579'dan beri orası Timur Paşa Tabyasıdır. Kars bir tabyalar şehridir. 48 tane tabyanın içerisinde en önemli tabyanın olduğu yerdir bugün anıtın yapıldığı yer. Biz orada yapılaşmanın olamayacağına karşı tavır koyduk karar çıkarttık. Ve bu kararında sonuç itibariyle tekrar ediyorum Sayın Başbakanın Kars Meydanında verdiği sözü tutmasını bekliyoruz" diye konuştu.

    5 YILDIR HUKUK MÜCADELESİ VERİYORUZ

    5 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Oktay Aktaş, daha sonara özetle şunları söyledi: "5 yıldır bunun hukuk mücadelesini veriyoruz. Ve çok hazindir 5 yıldır AK Parti hükümetinin bakanları bu konuya Kültür Bakanları destek vermiştir. Daha önceki Atilla Koç Kültür Bakanı daha sonra Ertuğrul Günay Kültür Bakanı destek vermiştir 5 sene sonra Sayın başbakan kendi Kültür Bakanlarını dışlayarak bu kararı vermişse Başbakanda buradan teşekkür etmek düşüyor."




    MHP'den Erdoğan'a 'ucube' desteği geldi Yorumları