Et ithalatında deli dana önlemeleri azaltıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (10:22)   Son Mesaj: 01-14-2011 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    01-14-2011

    Et ithalatında deli dana önlemeleri azaltıldı

    Et ithalatında deli dana önlemeleri azaltıldı


    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, et ithalatı yapan firmaların ithal ettiği etlerin tamamından istediği deli dana riskinden ari olduğuna dair test belgesine sınırlama getirdi.

    Buna göre, artık deli dana hastalığı görülmeyen ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı"nın sınıflandırmasına göre ihmal edilebilir ve kontrol edilebilir statüde yer alan ülkelerden yapılacak ithalatta bu belge aranmayacak.
    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı"nın Sığır Eti İthalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi İçin Aranacak Şartlar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yapılan değişiklikle et ithalatı yapacak olan firmalara soğuk hava deposuna sahip olma şartı getirilirken, aynı zamanda deli dana riskine karşı alınacak önlemlere de değinildi. Daha önce Bakanlığın belirlediği şartlara göre etlerin elde edildiği sığırların BSE'den (deli dana) ari olduğuna dair test belgesi fiili ithalat sırasında ibraz edileceği hükmü tek başına yer alırken, yeni tebliğde bu maddeye, "Ancak daha önce BSE vakası görülmeyen ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatının (OIE) sınıflandırmasına göre ihmal edilebilir ve kontrol edilebilir statüde yer alan ülkelerden yapılacak ithalatta bu belge aranmaz" ifadesi de eklendi.




    Et ithalatında deli dana önlemeleri azaltıldı Yorumları