Vapurda balık istifi taşımaya son veriliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (09:58)   Son Mesaj: 01-14-2011 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    01-14-2011

    Vapurda balık istifi taşımaya son veriliyor

    Vapurda balık istifi taşımaya son veriliyor


    Deniz taşımacılığında yürürlüğe girecek sistemle turnikelerden geçen yolcu sayıları takip edilecek. Gemilerin kapasitesinin üzerinde yolcu taşımaları engellenecek.

    Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, deniz taşımacılığında yürürlüğe girecek sistemle turnikelerden geçen yolcu sayılarının takip edilerek gemilerin taşıma kapasitesinin üzerinde yolcu taşımalarının engelleneceğini belirtti.
    Taşkeser ""Böylece hem yolcuların rahat ve emniyetli taşınması sağlanacak hem de kazalarda, arama kurtarma faaliyetlerinde katkı sağlayacak"" dedi.

    Taşkeser bu konuda yönetmelik yayımlandığını, bu yönetmelikle yolcu motorları, feribotlar ve yolcu gemileriyle yurt içinde taşımacılık yapan işletmecilerin daha emniyetli hizmet sunacaklarını belirtti.

    Taşkeser, işletmecilerin yeni bir yazılım kuracaklarını ve yolcu sayısının anlık görülebileceğini anlattı.

    YOLCU SAYISI ANLIK GÖRÜLECEK

    Taşkeser ""Yönetmelikle sigorta zorunluluğu deniz taşımacılığında da uygulanacak. Artık deniz taşımacılığını kullanan tüm yolcular sigortalanacak. Uygulama 25 Şubat"ta yürürlüğe girecek. Bu sisteme geçmeyenlere cezai müeyyide uygulanacak" dedi.




    Vapurda balık istifi taşımaya son veriliyor Yorumları