Umman açıklarında Mehmetçiğe boş gemi sürprizi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-14-2011 (00:58)   Son Mesaj: 01-14-2011 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    01-14-2011

    Umman açıklarında Mehmetçiğe boş gemi sürprizi

    Umman açıklarında Mehmetçiğe boş gemi sürprizi


    Umman açıklarında seyretmekte olan Danimarka bandralı bir yük gemisinin deniz haydutlarının saldırısına uğradığı anonsu üzerine gemiye çıkan Türk birlikleri tamamen boş bir gemi ile karşılaştı.

    Genelkurmay Başkanlığı, Umman"ın 200 deniz mili açığında seyretmekte olan Danimarka bandıralı Leopard isimli bir yük gemisinin, deniz haydutlarının saldırısına uğradığını belirterek dün gece telsizle yardım istediğini, gemiye çıkan Türk birliklerinin ise motorları susmuş tamamen boş bir gemiyle karşılaştığını, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.
    Genelkurmay Başkanlığı"nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Umman"ın 200 deniz mili açığında seyretmekte olan Danimarka bandıralı Leopard adlı bir yük gemisinin, deniz haydutlarının saldırısına uğradığını belirterek dün gece telsizle yardım çağrısında bulunduğu, daha sonra gemiyle bağlantının kesildiği belirtildi. Çağrıyı alan bölgedeki NATO Deniz Görev Grup Komutanlığı (SUMG-2/CTF-500)"nın, yardım isteyen gemiye diğer gemilere göre daha yakın durumdaki Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG-Gaziantep gemisine, çağrıyı yapan gemiye yardıma gitmesi görevi verdiğini bildiren Genelkurmay açıklamasına şöyle devam etti:

    -HAYALET GEMİ-

    "Bugün öğle saatlerinde yardım isteyen geminin bulunduğu mevkiye ulaşan TCG Gaziantep, denizden ve havadan keşif yapmış, geminin motorlarının susmuş olduğu ve gemide herhangi bir insan hareketinin (ne deniz haydutu, ne de mürettebat) olmadığı görülmüştür.

    Gemiye çıkmak için izin isteyen TCG Gaziantep Komutanına izin, Türkiye saatiyle 16.00"da (yerel saatle 18.00) verilmiştir.

    Gece karanlık şartlarında gemiye çıkan Türk Deniz Komandoları, gemide arama ve kontrollere devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." (ANKA)




    Umman açıklarında Mehmetçiğe boş gemi sürprizi Yorumları