Kılıçdaroğlu: Bu kez temiz adamı deneyin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (22:34)   Son Mesaj: 01-13-2011 (22:34)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    01-13-2011

    Kılıçdaroğlu: Bu kez temiz adamı deneyin

    Kılıçdaroğlu: Bu kez temiz adamı deneyin


    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da 'kendimi evimde hissediyorum' dediği Demiryol-İş Sendikası'nı ziyaretinde sendikacılara seslenerek "Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirterek, ''Biz temiz siyaset istiyoruz. Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin, düzgün bir adamı deneyin. Kul hakkı yemeyen adamı deneyin'' dedi.
    Kılıçdaroğlu, Sakarya programı kapsamında Demiryol-İş Sendikasını ziyaretinde konuşmasına, ''kendimi evimde hissediyorum'' diyerek başladı.

    Bürokrasi yaşamı sürecince işçinin haklarını korumak için büyük çaba sarf ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Şimdi CHP Genel Başkanı olarak karşınızdayım. Sizin sorunlarınızı biliyorum, bana sahip çıkın ki bu sorunları çözelim'' dedi.

    Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında, taşeron işçi konusunun geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, TBMM dahil, bütün devlet kurumlarında taşeron işçi çalıştırıldığına dikkati çekti. Taşeron işçi sorununu sadece kendisinin gündeme getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz buna itiraz ediyoruz. CHP iktidarında bunu mutlaka kaldıracağız, herkes sendikalı olacak'' diye konuştu.

    Türkiye'nin bir diğer önemli sorununun da işsizlik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, işsiz sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekti. ''(Türkiye kalkındı) diyorlar, kalkındı doğru ama birileri kalkındı, birileri yoksul oldu'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Sizin çok sevdiğim bir sloganınız var 'susma, sustukça sıra sana gelecek', sıra hepinize geldi, en son Tekel'de bu durum yaşandı, hepsi 4C'li oldu, hakları ellerinden alındı. Biz hep emeğin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Biz sizin inançlarınıza, etnik kimliğinize saygılıyız. Siyasetin konusu, Türkiye'nin kalkınması, işsizlik, yoksulluk olmalıdır. Bize bunları unutturdular, siyasetin konusu etnik kimlik, dini inanç oldu. Gerçeği görmemiz lazım'' dedi.

    Kılıçdaroğlu, 1960'lı yıllarda ABD'de siyah-beyaz ayrımı yapıldığını ancak gelinen noktada bir siyahın başkan olduğunu belirterek, ''Onlar birleşti, biz ayrışıyoruz'' ifadesini kullandı.

    Yeni bir CHP sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, işçilerden destek istedi. Ücret sendikacılığına da karşı olduklarını belirterek, İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının yanlış kullanıldığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Biz sizin Parlamentoda sesiniz olmaya hazırız. Sizden destek istiyoruz'' dedi.

    Kemal Kılıçdaroğlu, kayıt dışı çalışmayla mücadelenin ise sendikalaşmayla kolayca halledilebileceğini söyledi.

    Hükümetin ekonomiyi sıcak paraya teslim ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, ''(Dolar düştü) diye seviniyoruz, kusura bakmayın buna sevinen tek enayi biziz. ABD, 'doların değeri düşsün' diye 600 bin dolar bastı, krizi bize ithal etti'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, işçilerin sorularını da yanıtladı. Türk-İş Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman da konuşmasında taşeronlaşmayla ilgili hassasiyeti nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Yaman, işçi sorunlarını içeren bir dosyayı Kılıçdaroğlu'na verdi.

    -''MUHTARLAR, YETKİ VE SÖZ SAHİBİ OLMALI''-

    Kılıçdaroğlu daha sonra bir düğün salonunda düzenlenen yemekli toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında da Türkiye'nin bir çok sorununun ortak olduğunu, sorunların çözümü için de ortak payda oluşturulması gerektiğini söyledi.

    Muhtarların, demokrasiyi en iyi yaşanan kişilerin başında geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, muhtarlara uygulanan çifte standardın kaldırılması gerektiğini, muhtarların sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğini söyledi. Muhtarların, vatandaşların dertlerini dinlediklerini ama çözümü konusunda yetkileri olmadığına değinen Kılıçdaroğlu, ''Muhtarlar kendi mahallelerindeki sorunlarla ilgili yetki ve söz sahibi olmalı'' dedi.

    Sakarya'nın deprem bölgesi olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'de siyaset kurumunun bir sorunu var. Deprem olur, ondan sonra önlem alırız, uygar yönetimlerde risk önceden görülür ve ona göre önlem alınır'' dedi.

    CHP olarak toplumun sorunlarını çözmeye talip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu toplumda kimin derdi varsa o bizim derdimiz. Ranta talip değiliz, dertlere talibiz. Biz temiz siyaset istiyoruz. Bu memlekette bir de temiz bir adamı deneyin, düzgün bir adamı deneyin. Kul hakkı yemeyen adamı deneyin'' diye konuştu.

    Konuşmasının sonunda Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem'in Necip Fazıl Kısakürek'in Ayağa Kalk Sakarya şiirini okumasının ardından Kılıçdaroğlu da Nazım Hikmet'in ''Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşcesine'' dizelerini okudu.

    -''HALKIN İKTİDARINA OY VERİN''-

    Kılıçdaroğlu, daha sonra Çökekler Köyü Köy Konağı'nda köylülerle bir araya geldi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, iki dönemdir milletvekili olduğunu ancak TBMM'de Sakarya'nın sorunlarını hiçbir zaman duymadığını anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan oy isteyerek, ''Bu vekilleri siz gönderdiniz. Şimdi şapkanızı önünüze koyup düşünme zamanı, artık halkın partisine güvenin. Biz, sizin çıkarlarınızı savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz. Siyaset kurumu sorunları çözer, iktidar olanlar sizin dertlerinizi çözmek için değil, kendileri köşeyi dönmek için milletvekili oldular, bunlar milleti değil, ceplerini düşünüyorlar. Ne kadar helal süt emmiş vatandaş varsa, CHP çatısı altına bekliyorum'' dedi.

    İktidar için yola çıktığını, tek umudunun ise vatandaşlar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Bunun mücadelesini beraber vereceğiz ama birilerinin yalanlarının arkasından gitmeyeceğiz. Bu ülkede kimse hayatından memnun değil ama birileri hayatından memnun; o da milleti yolanlar, rantçılar. Eğer yoksulluktan, talandan memnunsanız, bu iktidara oy vermeye devam edin, memnun değilseniz halkın iktidarına oy verin. Dini siyasete alet edenlere güvenmeyin, dine en büyük günahı onlar yapıyor. Birileri bunu sömürüyor, sakın aldanmayın'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu'na, köyde yapılan baston ve tahta kaşık hediye edildi. İkram edilen yöresel kabak tatlısından yiyen Kılıçdaroğlu, köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.




    Kılıçdaroğlu: Bu kez temiz adamı deneyin Yorumları