BM'den Fildişi Kıyısı'ndaki saldırıya tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (21:57)   Son Mesaj: 01-13-2011 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    01-13-2011

    BM'den Fildişi Kıyısı'ndaki saldırıya tepki

    BM'den Fildişi Kıyısı'ndaki saldırıya tepki


    BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Fildişi Kıyısı'nda BM'ye yapılan saldırıları ''şiddetle'' kınadı.

    BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreterin, başkent Abidjan'da, seçimi kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayan Devlet Başkanı Laurent Gbagbo yandaşı gruplar tarafından 6 farklı olayda BM araçlarının yakılmasından derin endişe duyduğu bildirildi.
    BM Barış Gücüne (UNOCI) ait bir askeri aracın yakıldığı ve BM'ye ait bir ambulansa yapılan saldırıda sürücü ve doktorun yaralandığı belirtilen açıklamada, Genel Sekreterin bu saldırıları şiddetle kınadığı, ayrıca Fildişi Kıyısı'nın devlet televizyonu RTI'de, BM barış gücüne karşı şiddete başvurma yolunda kışkırtıcılık yapılmasına son verilmesini istedi. Genel Sekreter açıklamasında, Fildişi Kıyısı'nda BM'yi hedef alan saldırıları düzenleyenlerin sorumlu tutulacağını, bu tür saldırıların uluslararası hukukta suç teşkil ettiğini vurguladı.

    BM, Seçim Komisyonu'nun devlet başkanlığı seçimini kazandığını bildirdiği Alassane Ouattara'yı devlet başkanı olarak tanıdığını açıklamasından sonra Gbagbo ve taraftarlarının saldırılarına maruz kalıyor.




    BM'den Fildişi Kıyısı'ndaki saldırıya tepki Yorumları