NTV'de Osmanoğlu rahatsızlığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (21:16)   Son Mesaj: 01-13-2011 (21:16)    Cevap: 0    Gösterim: 810  

    01-13-2011

    NTV'de Osmanoğlu rahatsızlığı

    NTV'de Osmanoğlu rahatsızlığı


    NTV'de Banu Güven'in konuğu olan Osmanoğlu torunlarından Adile N. Osmanoğlu Tars, Muhteşem Yüzyıl'ı tartıştı. Dizinin Osmanlı'nın imajına büyük darbe vurduğu sözleri sunucu ile konuğu sık sık karşı karşıya getirdi.



    Muhteşem Yüzyıl tartışmasında yeni boyut. NTV"de Banu Güven"in programına konuk olan Adile M. Osmanoğlu Tars, dizinin Osmanlı"nın imajına büyük darbe vurduğunu savundu. Program sunucusu Güven ise konuğunu konuşturmamak için elinden geleni yaptı.
    Padişahın aşkından önemli şeyler olduğun söyleyen Adile Osmanoğlu Tars, filmde Sultan Süleyman"ın çok garip şekilde gösterildiğini söyledi. Banu Güven"in "Siz tarihçi değilsiniz" sözü üzerine Tars, "Evet tarihçi değilim ama Osmanlı"da bir padişah hiçbir zaman böyle acayip acayip şeyler yapmazdı." Dedi. Tars, bizim ailemizde de birtakım şeyler konuşulurdu, biz Padişah"ın ulaşılmaz bir noktada olduğunu biliyoruz. Filmin içinde öyle bir hale gelmiş öyle bir laubalilik yapılmış ki Sultan Süleyman bahçelerde dolaşan sıradan bir insan haline getirilmiş. Bu Meral hanımın hayal dünyasıdır" dedi.

    Banu Güven"in Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede dizi ile görüşlerini sorduğunu hatırlatması üzerine Osmanoğlu"nun gülmesi Banu Güven"i rahatsız etti. Güven, "Eğer sizin eleştirileriniz bir belgesele olsa idi ben buna hiç itiraz etmem görüşlerinize saygı duyardım. Ama bu bir film." Dedi. Güven, " Sizin atalarınızdan söz ediyoruz. Ailenizden ve yüzyıllarca öncesinden söz ediyoruz. Ancak bu kişilikler tüm topluma mal olmuş kişilikler." Sözü üzerine Osmanoğlu Tars, " Size öyle gözüküyor. O kişinin sizlere de faydası oldu. Dünya bu insanlara saygı ile karşılıyordu. Siz böylesine saygı duyulan bir imajı kalkıp böyle yapamazsınız." Dedi.

    Banu Güven, şehzade ile ilişkilerinin böyle yaşandığına ilişkin sözlerine ise Osmanoğlu, " O da doğru değil, Benim babam, babaanmem Ayşe Sultan ile birlikte oturmak istediğinde dahi böyle bir laubalilik yoktu. " dedi.

    Banu Güven, bunu bir tarih kitabında okuduğunda veya bir film veya belgeselde görüldüğünde farklı değerlendirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Osmanoğlu Tars " O zaman başka şahıslar kullanılsaydı. Osmanoğlu"nun adı kullanılmasaydı Hayali bir fantezi yapılsaydı" dedi. Banu Güven, "Aile içinde herkes sizin gibi mi düşünüyor" sözü üzerine Osmanloğu Tars "Aklı başında bütün aile böyle düşünür" dedi. Banu Güven, ailenin bir başka ferdi olan Roksan hanımın diziyi onayladığı şeklindeki sözlerine ise Osmanoğlu Tars " Hayır yine yanılıyorsunuz. O da benim gibi düşünüyor. Onu da ekranlara emrivaki bir şekilde getirdiniz. Can Dündar"ın karşısına öyle çıkardınız. " dedi. Osmanoğlu Tars, Roksan"a "Dizinin fragmanı gösterildi ve Roksan, diziyi görmeden bir şey söyleyemem dediğini anlattı. Orsanoğlu Tars, Roksan"ın kanala başka bir konu için çağrıldığını ve programda başka sorular yöneltildiğini söyledi.

    Banu Güven, Sultan Süleyman"ın 16. Yüzyılda yaşadığını ve harem hayatını bir kurgu içinde televizyonlara taşındığını dile getirirken Osmanoğlu Tars, "Bizim insanımız henüz böyle bir kurguya hazır değil. İnsanlar olayların böyle olduğuna inanıyor. " dedi. Banu Güven, "İnsanların neye hazır olup olmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz Böyle olmadığına inanalar da var " sözü üzerine Osmanoğlu Tars "Maalesef bunun böyle olduğuna inanan insanlar var. Bu konulara özel dikkat isteyen konular var. Daha önce Hürrem Sultan"ı da yapmak istediler ve başarısız oldular.

    Banu Güven, programın sonuna geldiğini söyledi ancak cevap alamadığı konular olduğunu belirterek " Osmanlı padişanları çok eşli olması bir gerçek mi değil mi" dedi. Osmanoğlu Tars, "Onların çok eşli olduğunu herkes biliyordu. O dönemin şartlarını bugün ile mukayese edemezsiniz. Çok eşli olması beni rahatsız etmiyor. Çünkü artık böyle değil" dedi.

    Osmanoğlu Tarzi, "Bir şey yapılacaksa adam gibi başından itibaren doğru şekilde ortaya konsun herkes gizlenen saklanan şeyleri daha iyi görür" sözü üzerine Banu Güven"in şimdi bitimem gerekiyor dediği program daha sonra Sultan Abdulhamit"e ve tazminatta yaşananlara geldi.









    NTV'de Osmanoğlu rahatsızlığı Yorumları