KCK davasına yarın devam edilecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (19:58)   Son Mesaj: 01-13-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 525  

    01-13-2011

    KCK davasına yarın devam edilecek

    KCK davasına yarın devam edilecek


    Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran 'Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)' davasının bugün görülen duruşması yarına ertelendi.

    Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların savunmasına devam edildi. Mahkeme heyeti sanıkların Kürtçe savunma yapmalarına izin vermedi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam eden davanın bugünkü duruşmasında sanıklara savunma hakkı tanındı. Ancak Kürtçe krizi aşılamadığı için sanıklar savunma yapmadı, Daha önceki duruşmalarda Kürtçe için 'bilinmeyen bir dil' tabirini kullanan mahkeme başkanı bu duruşmada "Kürtçe olduğunu düşündüğümüz bir dille savunmasını yapmıştır." ifadesini kullandı.

    Mahkeme başkanı iddia makamının talebini aldı. İddia makamı sanıkların kaçma şüphesi olduğunu belirterek, tutukluluk hallerinin devamını istedi. Sanık avukatları ise sanıkların toplumda saygın kişiler olduğunu ve kaçamayacağını belirterek tahliyesini istedi.

    Bazı sanık avukatları CMK"daki düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Hizbullah davasında yargılanan sanıkların tahliye olduğunu ancak Kürt siyasetçilerinin delil olmaksızın tutuklandığını savundu. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından duruşmayı yarına erteledi.




    KCK davasına yarın devam edilecek Yorumları