Kocaoğlu protestocu esnafa aldırmadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (19:54)   Son Mesaj: 01-13-2011 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    01-13-2011

    Kocaoğlu protestocu esnafa aldırmadı

    Kocaoğlu protestocu esnafa aldırmadı


    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon'daki iş yerlerinin bir günlük kepenk kapatma eylemi yapma kararı almasının demokratik bir hak olduğunu belirtirken taviz için sert konuştu.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon'daki iş yerlerinin bir günlük kepenk kapatma eylemi yapma kararı almasının demokratik bir hak olduğunu, ancak bunun belediyenin yasal olmayan uygulamalar için taviz vereceği anlamına gelmediğini söyledi.
    İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun (EKKK) aylık toplantısı, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı.

    Belediye Başkanı Kocaoğlu, toplantı öncesinde gazetecilerin, Kordon İşadamları Derneği'nin Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları tartışma nedeniyle bir günlük kepenk kapatma eylemi yapmaya karar vermesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

    Bu konuda konuşmanın gereksiz olduğunu, Kordon'daki iş yerlerinin Kordon Yönetmeliği'ne aykırı olarak yaptıkları eklentilerin görüntü kirliliği yarattığını, yangın halinde can güvenliğini tehdit ettiğini belirten Kocaoğlu, ''Kordon'a çadır kurulacaksa bizim üstümüzdeki makamlar karar versinler. Bu bizim yetkimizde olduğu müddetçe biz çadır kurdurmayacağız. İlke kararlarımız, yönetmeliğimiz var. Ona göre hareket ediyoruz. Bizim için tartışma konusu değil. Kordon Yönetmeliğine göre hareket ediyoruz.

    Konu defalarca tartışıldı, konuşuldu. Arkadaşlar demokratik haklarını kullanmakta özgürler. Bu, belediyenin yönetmeliğe uymayan, yasal olmayan, görüntüyü bozan, kente yakışmayacak uygulamalara taviz vereceği anlamına gelmiyor. Bu konuda konuşulacak bir şey yok.''

    -GAZİEMİR'DEKİ YENİ FUAR ALANI-

    Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Gaziemir'deki yeni fuar alanı projesi ilk kez kamuoyuna tanıtıldı.

    Kocaoğlu, fuar alanı çizimleri ve maketinin sunumu sırasında, 5 yıldır üzerinde çalıştıkları projede ihale öncesi son aşamaya geldiklerini, Nisan ayında ihaleye çıkılacağını belirterek, ''Projenin ne zaman biteceği konusunda dua edeceğimiz şey, ihalede bu işi yapabilecek ve parasını alabilecek bir müteahhide denk gelinmesidir. Süreyi de o belirleyecektir'' dedi.

    Kocaoğlu, toplam 106 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde 6 tane toplam 80 bin metrekarelik fuar holü, 13 bin metrekarelik sergi salonu bulunduğunu, 30 bin metrekarelik rezerv genişleme alanı bırakıldığını, ayrıca ileri otel ve kongre merkezi olabilecek alanların bırakıldığını ifade etti.

    EKK üyeleri, projenin en kısa sürede bitirilmesini umduklarını belirtirken bazı üyeler, otel ve kongre merkezinin de geleceğe bırakılmadan yapılmasının doğru olacağını söyledi.

    Toplantıda ayrıca, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, limanda yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.




    Kocaoğlu protestocu esnafa aldırmadı Yorumları