Tekirdağ'da minibüsçü eylemi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (18:58)   Son Mesaj: 01-13-2011 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    01-13-2011

    Tekirdağ'da minibüsçü eylemi

    Tekirdağ'da minibüsçü eylemi


    Tekirdağ'da, şehir içi minibüs hatları ihalesinde usulsüzlük olduğunu iddia eden minibüsçüler, 156 araçlık konvoyla trafiği bir süre kapatarak eylem yaptı.

    Edinilen bilgiye göre, belediye tarafından TOKİ evleri ile otogar arasında çalıştırılmak üzere 7 araçlık iç hat ihalesi açıldı. İhaleye, şehir içi özel halk otobüslerini işleten İstanbul kaynaklı Turex firması ile şehir içi minibüsçüler kooperatifi katıldı.
    Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi Birliği Başkanı Zeynel Sırrı, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ihalede dışlandıklarını iddia etti.

    Sırrı, ''Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne bağlıyız. Tekirdağ Belediyesi ihaleye girecek kişilerden iki yıllık iş bitirme belgesi istedi. Bize böyle bir belge de vermediler. Kooperatif olarak bizi almadılar. Biz de şahıs olarak başvurduk. Arkadaşımızı da zarfın üstünde adresi yazmadığı için ihaleden attılar. Yolsuzluktan başka bir şey değil bu'' dedi.

    Kooperatif adına ihaleye katılan Şevket Yılmaz da açıklamasında, evraklarının tamamının hazır olduğunu, karara itiraz edeceğini söyledi.

    Yılmaz, ''Bütün evraklarım hazır olduğu halde teklif mektubu açılmadan Turex firmasına finanse edildi. Sadece mektup zarfının üstünde adresi yok diye beni ihaleden dışarı çıkardılar ve Turex'in zarfını açtılar. Buna itiraz edeceğim ve ihale komisyonu başkanına şikayette bulunacağım'' diye konuştu.

    Tekirdağ Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Yiğiter de, ihalenin usulüne uygun olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

    Yiğiter şöyle konuştu:

    ''İhaleye iki firma katıldı. Firmaların dosyaları komisyon tarafından açıldı. Komisyonun açtığı birinci zarflarda sorun yoktu. Ama ikinci zarfları açtığımızda Şevket Yılmaz'ın zarfları mühürlenmemiş, açık adresi ile talebi yazılmamıştı. Biz de ihale şartnamesinin 9. maddesi gereği Yılmaz'ı ihale dışında bırakmak durumunda kaldık. Yasal müracaatlarını yapabilirler.''

    Yılmaz'ın, ihaleye itiraz edeceği belirtilirken ihalenin 15 gün içinde sonuçlanacağı kaydedildi.

    Öte yandan, belediye önünde toplanan çok sayıda minibüsçü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç aleyhinde slogan attılar.

    Minibüsçüler, 156 araçlık konvoy ile Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye binasına giden yolu bir süre trafiğe kapadı ve bunun üzerine belediye önüne gelen çok sayıda trafik polisi minibüsçüleri bulundukları yerden hareket etmeleri konusunda uyardı.

    Eylem, olaysız sona erdi.




    Tekirdağ'da minibüsçü eylemi Yorumları