Kırıkkale Belediyesi'nden MHP'li Durmuş'a tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (17:56)   Son Mesaj: 01-13-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    01-13-2011

    Kırıkkale Belediyesi'nden MHP'li Durmuş'a tepki

    Kırıkkale Belediyesi'nden MHP'li Durmuş'a tepki


    Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un ''Kırıkkale Belediyesi'nin Su Arıtma İhalesi'ne fesat karıştırıldığı'' iddialarıyla ilgili olarak, bu konudaki hukuki haklarını saklı tuttuğunu, dava açacağını bildirdi.

    Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Durmuş'un iddialarına yönelik ihalenin 4 yıl önce yapıldığını, İsrail ve ABD firmalarının da ihaleye katıldığını söyledi. İhale komisyonunda İller Bankası'ndan bir görevlinin de bulunduğuna dikkati çeken Korkmaz, şöyle konuştu:
    ''İhale her yönüyle şeffaf ve kamuya açık bir şekilde gerçekleşti. İhale bir başka firmanın itirazı nedeniyle Kamu İhale Kurumu'na gitti ve son kararı Kamu İhale Kurumu verdi. Sayın Osman Durmuş aynada kendisini görüp, hep böyle işlerle uğraşıyor demek ki. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmaz. Biz onurumuzla, şerefimizle doğru iş yaptığımıza inanıyoruz. Bir kaç sene önce olmuş işi şimdi gündeme getiriyor.

    Sadece Kırıkkale Belediyesi ile alakası yok bu işin. Kırıkkale, Yahşiyahan, Bahşılı, Keskin, Çerikli, Hasandede, Hacılar ve Sungurlu belediyelerinin oluşturduğu Yeşil Vadi Su Birliği'nin düzenlediği bir ihale. Burada her partiden arkadaşlarımız olur. Her şey açık ve şeffaf şekilde gerçekleştirilmiş olup, bu ihalenin her şeyine Kamu İhale Kurumu karar verdi. Uzun bir incelemeden geçen bir ihale oldu.''

    Korkmaz, ''Hukuki haklarımızı saklı tutuyorum. Bununla ilgili dava açacağım'' dedi.

    Osman Durmuş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kırıkkale Belediyesi'nin Su Arıtma İhalesi'ne fesat karıştırıldığını iddiasında bulunmuştu.




    Kırıkkale Belediyesi'nden MHP'li Durmuş'a tepki Yorumları